Cross-Training: de beste alternatieven voor hardlopers

Als niets werkt, zijn joggers van harte welkom om naar een andere sport te gaan. Een cross-training verhoogt niet alleen de motivatie, maar ook de hardloopprestaties.

Hardlopen hoort plezier te zijn - en voor veel joggers is crosstraining de sleutel tot succes bij looptrainingen. Door de mix van verschillende sporten laat je de innerlijke klootzak zien wanneer je vrij gemakkelijk de koude schouder rent. Zelfs als u niet kunt opstaan ​​om te joggen, betekent dit niet noodzakelijkerwijs een onderbreking van de training. Dus ga gewoon eens kijken - cross-training!

Cross-Training: Past in alle situaties

In cross-training kun je zelfs een bal meespelen. Omdat voetbal, tennis, squash en co niet alleen de coördinatie bevorderen. De korte starts en sprints verbeteren ook de snelheid. Het beste alternatief voor joggers zijn natuurlijk andere duursporten zoals fietsen, zwemmen of inline skaten. Cross-training in deze disciplines verhoogt niet alleen de fun-factor - ook uw kilometers profiteren:

  • Overdrachtseffect: zelfs een pauze van een paar dagen of zelfs weken zal u niet volledig van de baan stoten. Omdat het uithoudingsvermogen voornamelijk afhangt van de aerobe prestaties en het cardiovasculaire systeem. En ze verbeteren ook als je aan het schaatsen, fietsen of zwemmen bent.
  • Glenkschonend: Klim vaker op de fiets, behandel de pezen en gewrichten tegelijkertijd een regeneratieonderbreking. Omdat terwijl u het cardiovasculaire systeem tijdens het joggen relatief snel aanpast, het veel langer duurt om aan te passen aan de onbekende belasting. Om overbelasting van het bewegingsapparaat en de spieren te voorkomen.
  • Full body training: hardlopers, bikers en skaters versterken je beenspieren. Als je daarnaast ook regelmatig gaat zwemmen, versterk je ook je romp-, schouder- en armspieren.
  • Coördinatietraining: hoe groter je repertoire aan bewegingen door middel van cross-training, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om een ​​hele nieuwe sport te leren. Of u in de toekomst een tennisbaan, golfbaan of snowboardhelling wilt proberen.
  • Rehabilitatieprogramma: de meeste blessures aan recreatieve atleten zijn het gevolg van overbelasting van de gewrichten of spieren en veroorzaken vaak een langere, onvrijwillige pauze voor recreatieve atleten. Echter, degenen die fit zijn in verschillende disciplines, zullen bijna altijd een sport vinden die hij kan blijven oefenen ondanks lichte verwondingen. Om uw cardiovasculaire systeem in vorm te houden, ondanks letsel.