Coördinatie Oefeningen Doe nooit meer pijn!

Houd je runner-body fit: coördinatie-oefeningen zijn een belangrijk element in looptraining. We vertellen je waarom en welke oefeningen tot de basis behoren.

Waarom zijn coördinatieoefeningen belangrijk?

1. De looptraining dient ter bescherming tegen verwondingen. Het lichaam leert door de coördinatieoefeningen om bewegingen veilig uit te voeren. Door de spieren te stabiliseren, wordt het beschermd tegen stress en overbelasting. Daarnaast vindt spieropbouw plaats op plaatsen die vaak worden verwaarloosd.
2. Door de bewegingen te optimaliseren, zullen het bewegingspatroon en de frequentie van de pas verbeteren en zult u over het algemeen sneller zijn.

De beste coördinatieoefeningen in één oogopslag:

kniebuiging
In de kraak staat u op de heupbreedte met uw voeten. Buig zachtjes naar je knieën tot je een maximum van 90 graden bereikt. Neem je armen naar voren en zorg ervoor dat je knieën niet over je tenen worden geduwd. Deze oefening 5-10 herhaal een 3 zinnen.
staande op een been
De balans is het best geoefend staande op een been in een licht gebogen positie. Probeer 5 keer diep in te ademen en plaats vervolgens beide benen weer op de grond. Voor experts: voer de oefening uit met uw ogen dicht. Een andere optie om de oefening uit te breiden met sprongen, die de stabiliseringsspieren versterken.
Hiel en hiel
Afwisselend op de tenen staan ​​en op je hielen, knieën licht gebogen. 5 keer elke teen en hiel een 3 sets. Vanuit deze positie kun je meteen doorgaan naar de volgende oefening die
schoon en druk op
Wanneer Anfersen ter plaatse loopt en langzaam in een kleine stap draaft op de bal. Het is belangrijk om de knieën niet te bewegen en af ​​en toe het onderbeen te buigen. De hiel raakt graag de billen.
Belangrijk: er moet één keer per week een coördinatietraining worden gevolgd, vooral voor de duurraces. De oefeningen kunnen het beste op blote voeten en op een zacht oppervlak, zoals gras, worden gedaan.