Marathon Runtime-heren voorspellen eindtijd preciezer

De laatste termijn is niet cruciaal voor iedereen op de marathon - velen willen gewoon aankomen. Desondanks laat een onderzoek zien dat mannen hun prestaties beter kunnen beoordelen.

De werkelijke speelduur - met andere woorden hoe lang ze op de marathon zitten - beslist niet voor de meeste hardlopers als de run een succes was of niet. Omdat velen in plaats van het bereiken van een daadwerkelijke looptijd, maar één doel in de marathon hebben: arriveren! Niettemin speelt ook de looptijd een rol voor deze groep lopers. Ze zouden tenslotte ook een plan moeten hebben voor hun tempo voor de race, zodat ze de 42, 195 kilometer niet te snel aanpakken.

De speciale eMag "loop slank"

De best lopende artikelen van True Fitness Blog: in ons nieuwe speciale eMag voor de iPad vindt u de topartikelen van de laatste nummers - inclusief de meest effectieve gewichtsverliesprogramma's voor joggers! De nieuwe eMag "Run Slim" voor de iPad is nu hier te downloaden in de iTunes Store. Download gewoon de app "True Fitness Blog Magazine". U vindt dan de hoes van de eMag in uw kiosk. Gewoon aanraken - u kunt de speciale eMag "Run thin" downloaden in de app voor de prijs van 3, 59 €.

Runtime - Mannen maken de race

Als onderdeel van de Hamburg Marathon vroeg de Amerikaanse horlogemaker Timex de starters voor de race om hun geplande termijn. De vergelijking van de voorspelde met de werkelijke looptijd toonde een gemiddeld verschil van 13:33 minuten tussen de mannen. Vrouwen waren een beetje minder nauwkeurig in hun beoordeling van hun speelduur met 23:21 minuten. In principe bleek uit het onderzoek echter dat de hardlopers zich ook relatief goed kunnen beoordelen. In Hamburg passeerde 59 procent de finish in de geplande tijd. Velen vertrouwen op technische hulpmiddelen - 71 procent van hen droeg een sporthorloge om hun polsen om altijd hun eigen tijd in het oog te houden.

Marathon - De juiste voorbereiding

Om je doel tijdens je marathonpremière te bereiken, moet je jezelf goed voorbereiden. Anders zullen de laatste kilometers een kwelling zijn.Op onze overzichtspagina vindt u verschillende trainingsplannen voor de marathon en halve marathon - inclusief een programma dat u helpt de marathon in 4 uur onder de knie te krijgen.