Tempo Training Running Trend: snel en langzaam

Is je run je saai? Tempo-training is ideaal voor ambitieuze atleten die meer uit zichzelf willen halen. Plus: meer plezier en afwisseling!

Photo Gallery

True Fitness blog-expert dr. Matthias Marquardt zet het in een notendop: "Het is tijd om de hardlopers uit hun comfortabele routine te wekken." Met snelheidstraining!
Omdat deze interval-eenheden, waar je de snelheid een paar minuten versnelt en dan weer draven, weer elke run in de perfecte workout veranderen. Ze worden sneller, eindigen eerder - en consumeren nog meer calorieën. Een of twee keer per week is het daarom de moeite waard om over te schakelen naar de snel-en-langzaam-modus tijdens continu gebruik en het instellen van nieuwe accenten.

Tempo Training met True Fitness Blog

True Fitness Blog biedt u de juiste kaarten van de populairste loopnummers in de Duitse steden - inclusief exacte informatie over wanneer u een stap moet zetten en de ene voet voor de andere moet losmaken (zie fotogalerij). Perfecte tempo training!
Jouw route ontbreekt? Geen probleem. De eenheden zijn allemaal geconstrueerd volgens een vergelijkbaar patroon. De ongeveer tien minuten durende warming-up gevolgd door drie tot vijf speed shots en draf-breaks van drie tot vijf minuten. De conclusie is een afkoeling van ongeveer tien minuten. U kunt dus uw huis blijven gebruiken - joggers zijn immers veel minder veranderlijk in hun trainingsroute dan Lothar Matthäus bij de keuze van zijn levenspartner.

Tempo trainingsfasen moeten niet te kort zijn!

"Beginners moeten de tempofasen niet te kort kiezen om niet overbelast en overweldigd te worden", adviseert dr. Marquardt - hoe korter de laadfase, hoe groter het gevaar van te snel zijn. "Optimaal is drie tot vijf minuten met een even lange draf."
Tijdens de snelle secties stijgt de hartslag tot 85 procent van de maximale hartslag. Natuurlijk moet je de lange, langzame uithoudingsritten niet helemaal opgeven - ze vormen tenslotte de basis voor een intelligente trainingsplanning.

En dus gebruik je de routegids:

Groen gebied (in- en uitstappen): gemakkelijk te draven in het gebruikelijke tempo, dwz ongeveer 6 min / km.
Rood gebied (snel): de puls stijgt tot 85% van de max. Hartslag. Tempo: ongeveer 5 minuten / km.
Blauw gebied (langzaam): tijdens de herstelfase wordt de puls weer rustiger. Tempo: ongeveer 6:30 min / km.

Heb je nog steeds het juiste schoeisel nodig voor het komende seizoen?

Hier vindt u de nieuwste True Fitness Blog-hardloopschoenentest!