Transalpine Run - Stage 7 Met knieklachten naar het black-pack

In de tussentijd doet elke kilometer pijn. Etappe 7 van de Transalpine Run en onze lopers Birger en Patrick voelen de bergen in elke centimeter van hun lichaam. Volharden.

Vandaag worden we opgewacht door de Rappenscharte. Op 3012 m is dit het hoogste punt van onze hele route. Tegelijkertijd moeten we echter ook 35, 5 kilometer horizontaal overbruggen. Geen simpel dagje werk en een of twee hardlopers melden ook de moeilijkste fase. Maar dat zijn altijd zeer individuele interpretaties. En aan het begin is de stemming fantastisch, zoals op alle dagen. Veel lachende gezichten, hoewel sommige lopers worstelen met pijn.

De zon vergezelt ons opnieuw tijdens de eerste helft van de dag, maar vandaag kondigen vandaag een paar donkere wolken aan. Ze ontmoeten ons in de tweede helft tijdens de afdaling vanaf de Rappenscharte. Maar één voor één. Allereerst is de weg van Mals naar Schlanders (beide in Italië) een paar kilometer afgesteld. Dit relatief eenvoudige stuk van ongeveer 13 kilometer wordt onderbroken door een paar weidebomen en wilgentrossen. Na het eerste controle- en verversingspunt op kilometer 16, gaat het de berg in. De volgende 4 kilometer dwingen ons genadeloos over 1200 verticale meters en door een rotsveld omhoog naar de Rappenscharte. Dat doet pijn. Meer dan opgelucht komen we aan de top van de lijst. Wat volgt is een prachtige afdaling van 15 kilometer door rotsvelden, langs alpenweiden en versterkte boswegen.

Een zware dag, slapen in een tent, loopt ten einde. Er staat nog maar één fase voor de boeg. Maar de veiligheid van een succesvolle beëindiging verdween vandaag na slechts een paar kilometer. Mijn knie begon genadeloos pijn te doen boven de knieschijf. Het was niet gespierd, dat kon ik zien bij het stretchen. Het moest een string / een band zijn. Geen goed teken. Omhoog, de problemen waren niet zo ernstig als bergafwaarts. Daar mankte ik lange afstanden, omdat de pijn ondraaglijk was. Het zou leuk geweest zijn om deze run af te maken zonder grote problemen. Verkoeling, zalving en massage zouden voor een eerste behandeling voldoende moeten zijn en me morgen moeten helpen. De laatste stadia van de Transalpinerun.