Reader-actie Dit zijn uw beste tips

De dobbelstenen zijn gevallen. Van alle inzendingen hebben we onze favorieten geselecteerd. Of het nu in ruige natuur, ver weg of in het midden van de stad is - we vinden deze tips het leukst. Rivella beloont de eerste drie met een digitale camera van Sony.

Waar: Nigardsbreen bij Jostedal
Wat: oversteken met de kano over het bergmeer en de gletsjer
Hoe: In Jostedal-Camping (waar je de nacht kunt doorbrengen in gezellige Noorse rode houten hutten) kun je gidsen boeken die je meenemen naar de berg en over de gletsjer. Het pad naar de gletsjer leidt over het bergmeer, dat kan worden bedekt door een kano op de heenweg of terug. Anders comfortabel door motorboot. Na een goede twee uur durende mars over de gletsjer is er een heerlijke, warme chocolademelk in de tent van de gidsen om op te warmen, die je ook tegen de ijzige wind beschermt. Al met al een zeer extreme maar onvergetelijke ervaring!
Wie: Lea S.

Waar: Hamburg, Florapark in Schanzenviertel
Wat: buiten klimmen
Hoe: De klimclub Kilimanschanzo eV heeft een oude bunkergevel in Hamburg omgetoverd tot een openbare klimberg. Bij mooi weer biedt Kilimanschanzo sportklimmers spannende variëteit - ongeacht jong of oud, professioneel of beginner, voor 80 euro per jaar (concessies 40 euro) word je hoog. En elke zondag van 15:00 tot 17:30 uur is er de gratis "proefklim", waar geïnteresseerden de berglucht van Hamburg kunnen ruiken. Verdere informatie: http: ///index.php
Wie: Ilka S.

Waar: op de Peene in Mecklenburg-Vorpommern
Wat: kanoën
Hoe: Door de Peene in Mecklenburg-Vorpommern te kanovaren vanuit Kummerower See naar de Peenestrom bij Anklam. Er zijn tal van plaatsen om te verblijven aan de kust, niet alleen bij de zogenaamde Wasserwanderrastplätzen
Wie: Klaus N. uit Hamburg

Waar: Zireiner See in de buurt van Kramsach, Oostenrijk
Wat: bergwandelen
Hoe: beklim in Kramsach (Tirol) de stoeltjeslift van de Sonnwendjochbahn en rijd tot ongeveer 1.700 m boven de zeespiegel. Vanaf daar leidt een wandelpad over het gezin naar het meer Zireiner in ongeveer 1 uur. Tip: op warme dagen, zwemkleding en zonnebrandmiddelen! Voor ongetraind, adviseer ik dezelfde manier terug en neem de kabelbaan terug. Getraind durven over de ongeveer 4-uur durende afdaling, die geweldig in de benen rijdt!
Wie: Eva S. uit Radfeld

Waar: op de weide in Willemsviertel, Nijmegen (NL)
Wat: TRX Bootcamp
Hoe: kijk in het sportieve verlangen en met een fles water langs, koop een kaartje en doe mee! In de frisse lucht kun je "aan de touwtjes hangen" met muziek en veel plezier, je spieren trainen, coördinatie en ademhaling. Iedereen bepaalt zijn eigen niveau en zoekt naar nieuwe uitdagingen. Dan kunt u zich laten verwennen door de zondagse zon of genieten van de dag in Cafe Brutt met een kopje koffie, zelfgebakken cake met donkere chocolade of verse broodjes.
Wie: Rabea R.

Waar: in Hamburg rond de Alster
Wat: gratis fietstocht
Hoe: Op het centraal station, verlaat u de Kirchenallee, leent u een rode stadsfiets, registreert u zich met een BahnCard of een girokaart (sneller op internet). In het Ohnsorg Theater en de treinsporen gaat het bergaf via het Atlantic Hotel naar de Aussenalster. Daar, aan de oostelijke oever, leidt een breed fietspad naar het noorden. Achter een grote bocht naar links is een stadsfietsstation, waar je "de paarden moet veranderen", want als je geen 30 minuten bedwingt, kun je zo vaak fietsen als je wilt. Voorbij de Noord-Duitse regatta-club en een moskee rijd je over een brug naar de zeilverhuur Bobby Reich, steek je de weg over en volg je de rivier naar het Winterhuder Fährhaus. In de Bebelallee bereikt u het noordelijkste fietsstation op de ondergrondse Lattenkamp. Na het wisselen van de fiets bereik je de andere oever via een brug en rijd je naar Eppendorf, op het jaagpad terug naar Bobby Reich en daar naar de westoever van de Aussenalster. Verander het stuur in de buurt van het waterpolitiebureau. Voorbij het Amerikaanse consulaat-generaal en verschillende roeiclubs naar de Binnenalster, in Hotel Vier Jahreszeiten en over de Jungfernstieg bereikt u de Europa-passage met het Stadtrad-station, zodat u heerlijk kunt winkelen. De laatste etappe leidt over het Ballindamm naar het Atlantic Hotel, waarna je rechtsaf naar het centraal station gaat. Als je nergens last van hebt, moet je aan het einde van de tour 0 € op de rekening staan.
Wie: Erika N. uit Hamburg

Waar: Deer Park bij Tripsdrill in Cleebronn
Wat: bekijk dieren en geniet van de natuur
Hoe: In Cleebronn (district Heilbronn) is er een groot wildpark in het pretpark met ALLE NIEUWE 3 babyberen. Hier kun je herten eten, je vergapen aan de vliegshow, wolven zien huilen of de kinderen laten brullen in de speeltuin. Aan het eind gaat het naar de taverne om heerlijke Zwabische specialiteiten te eten of een kwart leugen schlotten.
Wie: Antje S. uit Bönnigheim

Waar: Van Mittenwald naar Lautersee en Ferchensee
Wat : Kleine bergwandeling met kinderen
Hoe: Je begint in Mittenwald en gaat door het Laintal - een beekje begeleidt het pad en op een gegeven moment valt het als een waterval ongeveer 15 meter naar beneden. Mooie manier (prachtig uitzicht op het Karwendel-massief), maar bevat ook veel interessante dingen voor kinderen - normale wandeltijd ongeveer 30 minuten naar Lautersee - met kinderen, natuurlijk, iets langer. Aangekomen bij Lautersee eerst een zwemvakantie voordat je je weg naar Ferchensee (ongeveer 30 minuten). Op de terugweg kunt u dan de Lautersee gebruiken met alle recreatieve voorzieningen (klein weiland, roeibootverhuur, kleine speeltuin voor de kleintjes). Super Tour - aanbevolen aan alle ouders.
Wie: Joachim F. uit Seefeld

Waar: rond Kitzbühel
Wat: wandelpaden, fietspaden, zwemmen, bootverhuur, themaparken, spa, golf
Hoe: hier vindt iedereen zijn favoriete bezigheid: de Schwarzsee nodigt uit met zijn adembenemend uitzicht op de Wilder Kaiser om te zwemmen of te varen. Fantastische fiets- en wandelpaden zorgen voor onvergetelijke ervaringen in de hoogten van de Gamsstadt, golfers krijgen waar voor hun geld op de vele golfbanen rondom Kitzbühel en het spa-aanbod is ook interessant voor diegenen die de voorkeur geven aan ontspanning in de activiteiten die het zweet in de zon induceren.
Wie: Vanessa M.

Dat is de winst:

De eerste drie door Rivella en True Fitness Blog ontvangen de Sony DSC-W520 digitale camera, een lichtgewicht, compacte Cyber-shot-camera met 5x zoom en eenvoudige bediening, 14, 1 miljoen pixels, 5x optische zoom / 25 mm groothoek, 6, 7 cm LCD, draaibare panorama en iAUTO.