Bootcamp Boom Bootcamp Boom: ga hard - of ga naar huis!

Chille couch turnen was gisteren - vandaag kan worden geboord en zweet! Bootcamps voor alles en iedereen is hot dit jaar.

Alleen mijn Montblanc-beklimming was tot nu toe moeilijker dan dit bootcamp, "vertelt True Fitness-blogger Klas tijdens de lunch na het kruipen, rennen, springen, klimmen en gymnastiek in Junglefit Camp via de Lüneburger Heide gedurende twee dagen. "Ik wilde mezelf gewoon weer voelen, mijn zintuigen activeren en fysiek mijn grenzen bereiken", zegt Klas. Hij ging zelfs zover dat hij elke beweging met een "Aua" becommentarieerde en zijn spritzer van appelsap kan alleen nog maar drinken met trillende vingers. Hij bestelde deze keer maar één soep - snijden en kauwen zijn vandaag te zwaar voor hem. Als een berg ellende zit hij daar, aangetrokken door het bos en zijn takken - en toch is hij vandaag even gelukkig en tevreden als lang geleden. Klas is niet de enige: korte maar gerichte trainingskampen zijn in de mode, en het gaat niet alleen meer om boorsergeants à la "Full Metal Jacket".

Herkomst van de Amerikaanse marine

Nee, er is nu een geschikt trainingskamp voor iedereen: manager-trainingskampen, yoga-trainingskampen, bikinilootkampen en zelfs bicep-trainingskampen! "De vraag is groter dan ooit", zegt de vermaarde personal trainer Karsten Schellenberg. Topcoach organiseert bootcamps onder professionele omstandigheden. De deelnemers wonen in het Olympisch Stadion van Berlijn, "dat zorgt voor een speciale sfeer, zorgt voor een optimale teambuilding, " zei Schellenberg. Exploitatie is goed, maar controle en goed zelfrespect moeten de voorwaarden zijn voor het bijwonen van een bootcamp, adviseert Master. Anders is het risico op verwonding te hoog en kan het zijn dat u al krampen na de eerste eenheid met krampen in het bed. Houd dus je ogen open bij de verkiezing van het bootcamp: bekijk vooraf het exacte programma en de lijst met trainers - er zijn ook evenementendagen voor gerenommeerde leveranciers. U hoeft dus niet weken later de appelspritzer uit de sippy-kop te slurpen ...