Klimwand Indoorplezier in de klimhal

Je hoeft niet per se naar de bergen te gaan: laten we naar de weersonafhankelijke krachttraining in de hal gaan. We laten de veelzijdigheid van indoorplezier zien!

Photo Gallery

Om een ​​rotswand te verslaan, hoef je niet per se de bergen in te rijden. Zelfs in het laagland van Duitsland bieden klimattributen de mogelijkheid om stoom af te blazen op een klimmuur. Er zijn 3 verschillende klimvarianten.

Klimwand variant 1: Boulderen

In deze variant, overwon een lage klimmuur, meestal in de vorm van een rots, zonder touw. Zelfs als u zonder technische hulpmiddelen reist, hoeft u niet bang te zijn om te vallen. In het keigebied is de vloer opgevuld met dikke matten. Ondertussen heeft de voormalige trainingsdiscipline zich ontwikkeld tot een eigen sport, er zijn speciale boulderhallen. In de meeste sportscholen zijn de handgrepen en treden voorzien van een kleurcodering voor een rotsblok voor oriëntatie. U kunt echter ook uw eigen combinaties en moeilijkheidsniveaus kiezen.

Klimwand variant 2: Toprope

Hier gaat het met touw hoog. Het veiligheidskoord wordt aan het einde van de klimwand met een omleiding gemonteerd. De klimmer hoeft alleen aan het begin vast te houden en is dus consistent beveiligd. De controle over het touw wordt uitgevoerd door een back-uppartner op de grond. De Toprope-variant is met name geschikt voor het beklimmen van beginners, omdat het risico op vallen op kleine pendelaars of touwrek minimaal is.

Klimwand variant 3: Leading

Klimmen in de voorhoede is vrijwel de allerhoogste discipline in de klimmuur. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad worden op verschillende tijdstippen tijdelijke beveiligingen aan de route bevestigd. De klimmer moet zich een weg banen van station naar station. Het veiligheidskabel loopt naar beneden. Onderaan staat een beveiligingsmedewerker die de spanning op het touw coördineert. Een uitdagende variant van de klimmuur, die klimmen en veiligheidsbeleving vereist.

klimuitrusting

Voor boulderen heb je klimschoenen, klimharnas, schoenen, touw, zekeringsapparaat en een helm nodig als je naar buiten klimt.

kostenfactor

Dagkaart: ca. 8-12 €
Proeverij cursus: ongeveer 15-20 €
Gevorderde cursussen: ca. 50-60 €

Hier kunt u zalen met klimwand & Co vinden:

Berlijn: Magic Mountain
Keulen: Canyon Chorweiler
Bochum: Neoliet
München: Heaven's Gate
Dresden: XXL klimmen
Bensheim: High Moves
Heilbronn: De klimhal
Wesseling: Bronx Rock
Paderborn: XI. graad
Leipzig: No Limit
Tip! Draag geen harde voorwerpen op het lichaam in de klimmuur. Zet juwelen, sleutels en Co van tevoren op. Er bestaat gevaar voor letsel. Voor touwklimmen hebt u kennis van beveiliging nodig: beginners voor de klimmuur moeten een inleidende cursus volgen.

Info: zoeken naar het klimsysteem bij DAV,