Trail running Trail loopt voor uithoudingsvermogen

Kom uit de comfortzone en train je uithoudingsvermogen met trail running! Dus sportieve stress wordt perfecte ontspanning.

Trail running is een nieuwe looptrend

Ren gewoon weg van het park en joggingbaan! Trailrunning fascineert meer en meer hardlopers. Omdat op veld-, bos-, weide- en bergpaden zowel vetverbranding werkt als de bekende ronde van rennen - maar daar komt u weer dichterbij en bent u misschien meer gemotiveerd. De natuurbelevenis op offroad-tracks brengt niet alleen veel uithoudingsvermogen en fitheid met zich mee: tempoveranderingen, complexe bewegingen en de constante observatie van de oneffenheden oefenen ook coördinatie en concentratie op. Het hoofd loopt als het ware door - door deze sensorische afleiding daalt het stressniveau snel tot een minimum. Hoe lang het pad aanvankelijk is, is niet zo belangrijk.

Dat hangt af van trailrunning

Meer bepalend is het profiel: gevarieerde oppervlakken, de mix van rijzen en dalen en het overwinnen van natuurlijke obstakels benadrukken de benen en romp, vereisen uithoudingsvermogen en stellen hogere eisen aan uw looptechniek dan aan joggen op vlakke, stedelijke paden. Hoe extremer de omstandigheden, des te wezenlijker is een geschikt functioneel trailrunning-apparaat. Sleutelwoordschoenen: Goed grondcontact is belangrijk om knikken of uitglijden te voorkomen. Trailschoenen hebben niet per se veel demping nodig, ze moeten duurzaam, stevig en grip hebben. Iedereen die zich op bergachtig terrein begeeft, heeft ook een ademend shirt met lange mouwen, een windjack en een kleine rugzak voor drankjes, energiegels of -bars nodig. Belangrijk voor beginners: Korter is beter. Of het nu in het bos is of op veld- of bergpaden - trailrunning is intenser dan ongelijk terrein en veranderend tempo dan normaal joggen in de stad of in het park. Eerst, plan voor 30 minuten - dat is genoeg. Overdag uitvoeren indien mogelijk met goed zicht, vanwege de hobbels, gaten en wortels, waardoor het initiële risico op knikken en letsel tot een minimum wordt beperkt.

Urban trail running: routes voor stedelingen

Je kunt ook direct voor de deur beginnen. En stadsbewoners kijken gewoon elke keer naar het nummer. Hier zijn enkele voorbeelden.

Met een beetje fantasie kan hardlopen in de stad ook een hindernisbaan zijn.

Berlijn

Start / Finish: S-Bahn-station Bellevue. Route: Tiergarten, langs de Siegessäule naar de Brandenburger Tor. Daarna naar de Reichstag, langs de Kanselarij en aan de oevers van de Spree naar het centraal station. Vervolg over de Spree tot Bellevue. Tussen de Reichstag en het hoofdstation gebruikt u betonnen obstakels, balustrades en trappen!

Hamburg

Start / Finish: Fischmarkt / Elbe. Grote Elbstrasse langs de Museumhaven naar Elbstrand. Elbe treden omhoog in de parkriem hierboven. Met een panoramisch uitzicht terug naar de vismarkt.

Keulen

Start / Finish: Bastei / Rheinuferpromenade. Over de Rheinwiesen richting Mülheimer-brug. Rechteroever van de Rijn naar het stadscentrum (via voetgangersbrug op de landtong). Via Zoobrücke terug naar het beginpunt.

München

Start / Finish: Parkeren Ludwigsbrücke. Op het museumeiland, langs de Isar via Maximiliansanlagen naar Max-Joseph-Brücke. Dan Engelse Tuin, langs de binnentuin langs het centrum en Isartor terug.