Sterk van Zumba Fresh Power with Strong van Zumba!

De Zumba-familie groeit: Strong, de vierde baby, combineert High Intensity Training met geluiden die ervoor zijn samengesteld.

De wereld houdt van de Zumba-trendtraining: meer dan 15 miljoen wekelijkse deelnemers op 200.000 locaties in 186 landen - een megatrend. De mix van dans, aerobics en intervaltraining brengt de Latijns-Amerikaanse klanken in topvorm. Colombiaanse Alberto Perez, beter bekend als Beto, ontwikkelde deze fitnessvariatie van aerobe elementen in combinatie met stappen van salsa, calypso, reggaeton, samba en merengue. Na Zumba, Aqua Zumba en Zumba Step nu "Strong", verknoeit de fitness van clubbers. Coaches zijn sinds 1 juni in heel Duitsland getraind en honderden locaties (bijvoorbeeld Zumba-partner Fitness First ) bieden de klas al aan.

Maar wat zit er achter de nieuwe groepstraining? Eerst en vooral een grote innovatie: voor de eerste keer zal een High Intensity Interval Training worden ondersteund door muziek die speciaal is gecomponeerd voor dit doel door sterdj's. Herhalingen tellen gisteren - Strong is 's werelds eerste fitnessprogramma op basis van een reverse engineering-proces:

Pas wanneer de training is afgelopen, worden de tracks geproduceerd en gesynchroniseerd met de individuele bewegingseenheden en oefeningen!

Dit soort concept wordt Synced Music Motivation genoemd en zou de Strong atleten een extra boost van energie moeten geven. Basis: volgens een onderzoek van Sheffield Hallam University, gebruikt het lichaam zijn energie veel efficiënter wanneer het in harmonie met de juiste muziek beweegt. Verder onderzoek heeft aangetoond dat muziek de aandacht kan afleiden van pijn en vermoeidheid, het humeur kan verbeteren, het uithoudingsvermogen kan vergroten en zelfs het metabolisme kan stimuleren. Het geluid komt van niemand minder dan Amerikaanse hiphop en hedendaagse R & B-muzikant en producer Timbaland (45, inclusief 'Apologize', 'Morning After Dark', 'Give It to Me'), die succesvol is geweest met topsterren hoe Justin Timberlake, Alicia Keys, Madonna of Jay-Z samenwerkten. Of het nu Burpee, Jump Squat, Plank, High Knee, Lunge, Punch of Kick is: voor elke beweging heeft de Grammy Award-winnaar een zeer unieke geluidsmodule ontworpen.
De bewegingen komen voornamelijk uit gevechts- en gewichtstraining en uit het lichaamsgewicht. Strong heeft de Zwitserse Karateka en Zumba Global Lead Master Trainer Ai Lee Syarief (zie rechts) mede-ontwikkeld, die zijn gevestigd in Henau / St. Gallen beheert de studio 3elements.

Sterk door Zumba: de 4 kwadranten!

  1. Ontsteken: na de warming-up volgen lunges, squats en planken, wat betekent lichaamsgewicht krachtoefeningen.
  2. Vuur omhoog: de puls gaat nu omhoog - hoge intensiteit vermogensintervallen met bewegingen zoals spotsprongen, burpees en schaatserstappen worden afgewisseld met actieve pauzes.
  3. Push Your Limits: de naam zegt het al, want oefeningen zoals kniehoogtes, spotten, stoten in squatpositie, bergbeklimmers en Burpee-variaties zorgen ervoor dat je je grenzen bereikt.
  4. Kerntraining zet de bestuurder aan het hoofd - met oefeningen op de grond voor het midden van het lichaam.

Totale duur van een sterke sessie: 55 minuten. Naar verluidt zullen de deelnemers tussen de 600 en 1000 kcal verbranden. Dat klopt Zumba als een sport!

Sterk door Zumba - dat is erachter!

We spraken met Dave Sibley, Zumba Managing Director Europa, India en Rusland:

Wat is het oorspronkelijke idee achter Strong?
We zien dat intensieve training steeds populairder wordt. Het is dus logisch om betrokken te zijn bij productontwikkeling. We hebben veel ervaring met trainingontwikkeling en muziek. In de loop der jaren zijn er veel vriendelijke contacten met bekende musici en producers ontstaan. Het resultaat, Strong, is buitengewoon, omdat in de andere HIT-klassen gewoon elke muziek is underlaid, klaar! We willen populaire HIT-moves samen met populaire muziek brengen. Het geluid zou de training moeten stimuleren. De bewegingen zijn niet nieuw, maar al bekend bij velen. We hebben geen nieuwe bewegingen verzonnen. Maar je kunt gemakkelijk meer herhalingen door de muziek doen, je kunt met minder moeite en motivatie tot het uiterste gaan.

Hoe lang duurde de ontwikkeling van Strong?
Ongeveer zes maanden. We moesten daarvoor een hele reeks trainingen maken. Toen hebben we de muziek toegevoegd. Ons hoofdkwartier in Miami deed toen talloze tests met groepen fitnessliefhebbers.

De muziek komt van Timbaland. Zullen er later andere sterrenproducenten zijn?
We zullen samenwerken met Steve Aoki. Nu is er nieuwe muziek. Deze informatie is nieuw, u bent de eerste die het weet.

Zijn er ideeën voor verdere trainingsconcepten?
Op dit moment zijn we volledig gefocust op Strong, we krijgen veel feedback. Het zal blijven evolueren omdat er voortdurend nieuwe series worden geïntroduceerd. Strong is vooraf gechoreografeerd, maar de coaches krijgen elke maand nieuwe content, zodat ze de kwadranten kunnen omwisselen.

Beyond Zumba and Strong - welke trends zie je in de fitnessscene?
Mindfullness wordt steeds meer in focus. Mensen realiseren zich steeds meer dat herstel een belangrijke factor is in fitness en welzijn. In de richting van zelfzorg zal het daarom in de nabije toekomst veel doen.

Het creatieve trainingshoofd

Ai Lee Syarief ontwikkelde de serie voor Strong

Ze begon met artistieke gymnastiek en ballet, ontdekte karate op twaalfjarige leeftijd. Als full-professional nam de Black Belt-carrier voor Maleisië deel aan vele internationale toernooien. Na het voltooien van haar professionele carrière gaf Ai Lee Syarief lessen als Tae Bo en BodyArt. Ze is Zumba-instructeur sinds 2010 en leidt nu zelf instructeurs op.

Geluidstechnicus Timbaland

De King of Hip-Hop en R & B creëerden de muziek

Timbalands Challenge: ontwikkel je eigen geluid voor elke beweging en weven de fragmenten in liedjes. Vrij ongebruikelijke Zumba zonder veel Latino-klanken, maar dan in de gebruikelijke coole hiphop- en R & B-stijl. Voer 'Move The World' in op Google en u zult eindigen met Bijvoorbeeld, op Soundcloud op het vier minuten durende lied dat Timothy Z. Mosley, als zijn echte naam, componeerde voor Strong. Hij is niet de eerste producent van beroemdheden: Daddy Yankee en Don Omar werkten ook voor het bedrijf. Amerikaanse electro-house DJ Steve Aoki (inclusief "Pursuit of Happiness", "Boneless") zal de volgende Composer Dino for Strong zijn.