Fit4Drums De nieuwe drumtrend

Hier kun je echt toeslaan! De Fit4Drums-training - een mix van drummen en aerobics - maakt je niet alleen slank, maar ook erg leuk!

In de tussentijd is er bijna elke soort fitnesstrend - maar Fit4Drums is de eerste die van een muziekinstrument een sportapparaat maakt! De uitvinder Bassam Abdul-Salam - solodrummer met 'The King of the Lions' in Hamburg - ontwikkelde de zogenaamde bOdrum-drum, die niet alleen plezier, maar ook fitness zou moeten brengen in deze aerobics-geïnspireerde workout. Het trommelvlies bestaat uit vijf verschillende lagen, die zorgen voor een diep, zacht en niet schadelijk voor het horen van geluid. De trommel is ook eenvoudig te monteren en te demonteren en te vervoeren, waardoor het een aantrekkelijk trainingsapparaat is.
Goed humeur gegarandeerd
Omdat training in de groep zit, wordt je meteen meegesleept door het gewone drummen. De groepsdynamiek biedt een hoge fun-factor en veel motivatie. Bovendien vergeet je snel zijn remmingen, omdat het ritme dat het gevolg is van drummen en de choreografie, de hele groep samenvloeien in één eenheid.
Zweten is onvermijdelijk
Omdat je niet alleen de drumsticks slingert maar ook een choreografie volgt, wordt de rest van het lichaam naast de armen gebruikt. Aan atmosferische muziek wordt gedrumd en gedanst. Aërobe elementen zorgen ervoor dat elke spier gespannen is. De Fit4Drums-training belooft zelfs ongeveer 500 calorieën per uur te verbranden!

Het hoofd is vereist

Niet alleen fysiek, je moet alles geven in deze muzikale workout - zelfs de grijze cellen zijn vereist! Om de choreografie te volgen en in het ritme te blijven, moet je je concentreren en aandacht schenken aan je omgeving, maar ook aan je eigen coördinatie. Wanneer elke hand en voet iets anders doen, activeert het beide helften van de hersenen en helpt het hen beter te verbinden. Bij Fit4Drums moet je ook mentaal fit zijn!

Van de drumkoorts ingepakt?

Als je geen zin hebt in Zumba, maar toch naar muziek wilt verhuizen, dan is Fit4Drums de plek voor jou. Afhankelijk van de sportschool kost een trainingsles ongeveer 10 euro. Beginners, maar ook die-hard sportfans, kunnen deelnemen.