Racketlon Vier in één klap

Als tafeltennis, badminton, squash en tennis alleen al te saai zijn, kun je jezelf bewijzen in alle disciplines van de Racketlon. We hebben het getest.

Photo Gallery

Het nieuwe viergevecht

Workout "Trendsport"

Voetbal Golf in de test

1 van 2 oefeningen

Racketlon: vier uitwisselingen met Fun

Nog een punt - en het is allemaal voorbij. 14: 3 Lars Bosselmann leidt de squash. Als ik nog steeds een fout maak, is het onaantastbare front - en kunnen we ons de laatste tenniswedstrijd gunnen. Lars gooit de bal tegen de muur, die uiteraard terugschiet op mijn zwakkere backhand.


Op de een of andere manier kom ik bij de bal, zelfs verraderlijk, dicht bij de muur. Maar het is net als de race tussen konijn en egel: waar ik de bal ook speel, Lars is er al. En maakt korte metten. Precies hij legt de bal in de hoek tussen de achter- en zijmuur, ik maak geen kans om hem daar weg te krabben.


Vindingrijke Finnen

Het 15e punt voor Lars. Dat is het. Vier terugslag sporten, twee spelers - dit is Racketlon. Oorspronkelijk bedacht door vindingrijke Finnen en hun Zweedse buren, strijden de tegenstanders tegen elkaar in deze combinatie van tafeltennis, badminton, squash en tennis in alle vier de disciplines.
Een complete wedstrijd duurt een goed uur, van het kleinste tot het grootste racket (zie pagina 4 voor regels). De eerste speler die 21 punten scoort, wint de betreffende sport. De winnaar is wie de meeste punten verzamelt. Het is dus mogelijk dat je in drie disciplines inferieur bent - en toch als een briljante winnaar eindigt.