Windsurf Worldcup Klitmöller-schouwspel op de Noordzee

Vanaf 14 september zijn de beste windsurfers in de Deense Klittmöller aan de Noordzeekust helemaal gek. Aan boord: tweevoudig wereldkampioen Philip Köster.

Van 14 tot 20 september, zal de elite van de windsurfers in het noorden van Denemarken vechten voor belangrijke WK-punten op het KIA Cold Hawaii Event, de derde stop op de PWA Wave World Tour. Wereldbeker-leider Victor Fernandez-Lopez (31) uit Spanje heeft de beste kans om het WK te winnen, evenals tweevoudig wereldkampioen Philip Köster, die momenteel de tweede plaats op de wereldranglijst heeft. Philip zegt:

"Klitmöller is een plek met een aantal zeer extreme omstandigheden. Ik voel me altijd goed en uitgedaagd op de Noordzee. Soms is het een beetje te koud, maar het zal moeilijk worden. "

Maar ook de ervaren Hamburger Klaas Voget (36), momenteel elfde in de discipline surfen, heeft een geweldig WK-seizoen gevangen: de kansen zijn goed voor de nieuwe vader, om zijn 'thuisplek'-terrein te kunnen goedmaken. Met Daniel Bruch (34), Florian Jung (31), Fabian Weber (35) en de rookie Moritz Mauch (19) staan ​​er nog vier Duitsers aan de start.

Sinds 2010 heeft de Professional Windsurfers Association (PWA) het WK op de Noordzeekust van Denemarken gehost en van jaar tot jaar heeft het evenement aan belang gewonnen en aandacht gekregen. Dit jaar vechten de 32 beste surfers in de golf om ongeveer 35.000, - prijzengeld en de overwinning op het prestigieuze evenement aan de Noordzeekust. Het vissersdorp Klitmöller is een van de beste surfgebieden ter wereld en dankzij de perfecte golven - maar soms ijzige temperaturen - wordt de plek aan de Noordzee liefdevol door zijn hoofdrolspelers aangeduid als "Cold Hawaii". Klaas Voget op zijn thuisgebied:

"Ik kom al 20 jaar naar Klitmöller en ik hou van de omstandigheden en de sfeer, en de vele dagen in Denemarken waren de hoeksteen van mijn succes tijdens de Wereldbeker Tour."

In het najaar, wanneer de eerste lagedrukgebieden vanuit het westen over de Noordzee trekken, stijgen enorme golven tot zes meter uit de kust. Ideaal voor spectaculaire sprongen, radicale golven rijden en speelse acrobatiek op het water. De windsurfers maken sinds de jaren 80 hun bedevaart naar Klitmöller, aangetrokken door de beste wind- en golfomstandigheden in Noord-Europa. Omdat Klitmöller heeft wat geen enkele andere plek aan de Noordzeekust biedt: een klein maar fijn rif. Dientengevolge rollen de golven hier meer geordend en hoger dan veel andere kustsecties.