Yoga voor beginners: geen risico!

We laten je onschadelijke oefeningen zien die nog steeds het gevoel van innerlijke kracht geven en de geest kalmeren. Yoga voor beginners - zonder risico.

inhoud
  • Je start in yoga
  • Yoga-oefeningen voor beginners
  • Video: Snelle yoga set voor tussendoor
  • 9 soorten yoga om elkaar te leren kennen

Je start in yoga

De kern van holistische yoga beoefening is geen fysieke oefening of fysieke fitheid - zeker geen yoga voor beginners en beginners. Gevorderde yogi's zijn over het algemeen gedefinieerd en efficiënt omdat ze vele jaren dagelijks oefenen, regelmatig getraind worden en meestal lesgeven. Het doel van yoga is de verbinding met het innerlijke zelf en de hele kosmos, het ontvouwen van individueel potentieel. Houdingen zijn hulpmiddelen om dit doel te bereiken. Maar yoga voor beginners brengt risico's met zich mee als de asana's en de yogadocenten te veeleisend zijn. Dus je wordt niet wakker met pijn na de eerste yogales, hier zijn een paar tips.


Yoga voor beginners - de STeps

Probeer verschillende soorten yoga uit

Yogalessen, die voornamelijk ademhaling, meditatie en slechts een paar stille asanas combineren, zijn meer geschikt voor beginners dan meer fysieke stijlen zoals jivamukti, bikram of poweryoga, wat gevaarlijk kan zijn door een aantal veeleisende en complexe yoga-oefeningen. Wees voor beginners.

Yoga voor beginners betekent proberen. Misschien zullen je vrienden dol zijn op Vinyasa Flow, maar daar voel je je niet lekker. Dan is Kundalini Yoga misschien iets voor jou. Of gewoon Hatha Yoga met de nadruk op de ademhaling. Als je met yoga begint, moet je de tijd nemen om het te proeven - zelfs op verschillende locaties. Zo'n knuffelige yogastudio in de kelder is voor sommigen een onderdrukker, de anderen voelen zich veilig als in de baarmoeder. 39 graden kamertemperatuur kan geweldig of vreselijk zijn, een moordenaar spiegelen of motiveren.

Minder eer, meer zin

Gelukkig heerst er meer en meer kennis over het verschil tussen 'spanning en compressie' in de yoga-scene. Afhankelijk van het lichaam kan je de vloer met het borstbeen niet aanraken of kun je je armen niet over je hoofd laten hangen vanwege je botten, dwz je anatomie. Zoals de yogaleraar zo lang kan duwen - dat kan niets uitrekken. Als je niet wilt worden aangeraakt in yoga, zou je dat in het begin moeten zeggen in de yogales. Dit is een belangrijk punt, vooral voor beginners.

Yoga voor beginners - een kwestie van houding

De eerste stap op weg naar echte kennis is het stoppen van gedachten. Dit is zelfs moeilijker in de positie van een deadman of in staan ​​dan in een ingewikkeld stuk. Maar ze doen zeker geen pijn. De zonnegroet aan de andere kant of zeer dynamische yoga-oefeningen zijn vaak een uitdaging voor beginners. Dan is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en niet te turen en te vergelijken met andere studenten. Nuttig zijn de drie C: Dont 'klagen, niet bekritiseren, niet vergelijken! Dus niet klagen, niet bekritiseren (vooral jezelf) en niet vergelijken.

Yoga-oefeningen voor beginners

Photo Gallery

Acht eenvoudige oefeningen die leuk zijn maar je zeker laten kennismaken met yoga, zodat je geen slechte ervaring hebt met yoga voor beginners. Of je gaat meteen naar de video met een korte yogakit voor tussendoor, ook ideaal voor de inzending.

Video: Snelle yoga set voor tussendoor

Conny Brammen, redacteur van True Fitness Beauty & Lifestyle + Yogini sinds 1987 en Kundalini-yogaleraar sinds 2013, laat je hier haar kleine dagelijkse yogatraining zien. Je kunt het altijd en overal doen, zonder een mat, zelfs in een stoel. Gewoon maken en voelen, de Tg onderbreken, pauzeren - dat is yoga. Ook voor beginners.

9 soorten yoga om elkaar te leren kennen

Photo Gallery