Wol Geweldige wol voor atleten

Wol is nu een hightechvezel met enorme voordelen ten opzichte van synthetische vezels: topklimaatregeling voor sportkleding en functionele kleding.

Photo Gallery

Textielingenieurs werken samen met sportkledingfabrikanten om een ​​zeer intelligente vezel te ontwikkelen van schapen ruikende, lanoline doordrenkte, krasserige wol: het kan verwarmen, afkoelen, tot 30 procent van zijn eigen gewicht in vloeistof opnemen en het naar buiten brengen. Het neutraliseert geuren, heeft een SPF van 50 en is wasbaar in de machine op 30 graden. De wol van de merinoschapen uit Nieuw-Zeeland kan worden verwerkt tot dit wonder van thermoregulatie. Hun vacht bestaat uit zeer licht, fijn en ademend haar, wat resulteert in een zeer dunne functionele draad.

Wol als vulmateriaal

Pure vullingen worden ook door andere schapen geleverd. Bedrijven zoals Icebreaker en Smartwool hebben zich gespecialiseerd in het produceren van merinowol en X-Bionic past ook haar vezeltechnologie en body mapping toe op wollen ondergoed. Ortovox, Craft of Haglöfs combineren wol met polyester of polyamide. Zo tart wol ook constante regen en zwaar zweten. Voor de producten op True Fitness Blog werd geen schaap gekaapt, de pijnlijke huidverwijdering rond de staart.
In onze galerij vindt u geweldige sportkleding met het extra wolaandeel!