Circuit Training: deze oefeningen zijn gegarandeerd om u op snelheid te brengen

Dagelijkse circuittraining levert snel geweldig figuur succes - vooral voor beginners sporten! Ons circuittrainingsprogramma zal al je spieren versterken.

Photo Gallery

Circuittraining betekent op verschillende manieren trainen om maximale trainingseffecten te bereiken en zo min mogelijk tijd aan de sport door te brengen - het doel van veel fitnesssporters. Geen wonder dat de circuittraining vandaag een renaissance doormaakt. Omdat de Zirkeltaining tegelijkertijd kracht en uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatievaardigheden kan verbeteren.

Circuittraining is bewezen

Het basisidee gaat ver terug: al in 1952 ontwikkelden twee Engelse sportwetenschappers (Morgan / Adamson) een fitnessgericht schakelprogramma en noemden het "circuittraining" - in het Duits: circuittraining. In het bijzonder moet het algemene sterkte en uithoudingsvermogen, circulatie, oxygenatie en metabolisme positief stimuleren.

Circuittraining buiten en binnen

De circuittraining maakte een snelle carrière: het werd voor het eerst opgenomen in de performance training van de Engelse voetbal-, rugby-, roei- en atletiekclubs, maar de circuittraining was in veel andere landen al snel een integraal onderdeel van de clubsporten. Zelfs in de scholen haastten de leraren hun studenten nu van station naar station tijdens circuittraining: oefeningen zoals ingotspompen, medicijnbal gooien en touwklimmen waren inbegrepen, terwijl sprong-, steun- en duwoefeningen de circuittraining completeerden.
Vandaag hoef je niet per se naar een sportclub te gaan om te genieten van de cirkel-goodies. Een goedgevulde speeltuin met recks, touwen en steigers biedt ook voldoende mogelijkheden voor circuittraining om de grote spieren te trainen. Bij slecht weer kun je ook thuis je persoonlijke training doen - zonder apparatuur en met weinig inspanning. Sportwetenschapper en personal trainer Justus Schneider heeft een buitenbaantraining voor je gemaakt, waarmee je thuis goed overweg kunt.
De acht effectieve oefeningen voor de True Fitness Blog Circuit Training in onze fotogalerij!