Winterfitness-mythen opgehelderd Is dat waar?

Sporten in de winter - klinkt in het begin eenvoudig, maar zelfs hier kun je veel verkeerd doen. De volgende fouten moeten in de koude maanden worden vermeden.

Degene die in het koude seizoen in staat is om te joggen, maakt een heleboel dingen goed. Helaas kun je veel verkeerd doen met de wintertraining! We zullen je vertellen hoe je het kunt stoppen.

Mythe # 1: Draag warm

Wanneer de thermometer in de winter valt, hebben we de neiging om ons dikker in te pakken als we in de kou joggen. Dat wordt niet aanbevolen. Volgens fitnessexperts is het gezegde "minder is meer" ook van toepassing bij kouder weer. Maar waarom? Duursporters - inclusief hardlopers - genereren warmte-energie omdat ze voortdurend in beweging zijn. Te dikke kleding zorgt ervoor dat je zweet, wat het risico op verkoudheid verhoogt. Draag in geval van twijfel meerdere lagen, dan kun je iets neerleggen. Hoeden en handschoenen zijn onmisbaar voor wintersport - vooral het hoofd is gevoelig voor kou en moet daarom worden beschermd.

Mythe # 2: de conventionele apparatuur is genoeg

Fout! Omdat het weer in de winter kouder en natter is dan in de lente en de zomer, moet je je loopkleed dienovereenkomstig aanpassen. Draag geen katoenen kleding en gebruik in plaats daarvan functioneel textiel dat vocht afstoot en zo het zweet naar buiten verspreidt - zodat u niet zo snel afkoelt. Voor regen en sneeuw zijn er ook joggingkleding waarvan de vezels bovendien het vocht van buitenaf afwijzen. Anders kun je ook een regenjas aantrekken die dit werk doet. Zorg er ook voor dat je hardloopschoenen waterdicht zijn! Niets is erger dan je voeten naar huis te moeten joggen.

Mythe # 3: Opwarmen? Niet zo belangrijk

Als het gaat om warming-up, is het tegenovergestelde het geval. In de winter zou je warming-up langer moeten duren dan in de zomer, zodat je spieren klaar zijn voor de volgende workout. Omdat dit plaatsvindt bij koudere temperaturen, moet u logischerwijze meer tijd investeren - bij voorkeur tien tot vijftien minuten.

Mythe # 4: ik heb geen zonnebrandcrème nodig

Het maakt niet uit in welk seizoen je gaat joggen - de zon schijnt altijd! Zelfs bij bewolkte luchten dringen de UV-stralen door tot u. Draag altijd UV-bescherming, vooral wanneer u op grotere hoogte traint.

Mythe # 5: Het drinken van minder water is prima

Zelfs in de winter moet je ervoor zorgen dat je voldoende gehydrogeneerd bent tijdens de training. Drink minstens zoveel water als tijdens de warmere seizoenen, zo niet meer! Waarom? In de koudere maanden is de lucht droger, waardoor meer vocht uit het lichaam wordt verwijderd. Zodat u niet uitdroogt, moet u niet alleen tijdens het joggen drinken, maar ook altijd de hele dag door. Let op: verkoud in de kou de dorst - dus wacht niet tot dit begint! Dit zou al wijzen op een sterk gebrek aan vloeistof.