Welke sport past er? Dansen: gezonder dan joggen?

Sommige zijn gewoon een sportieve mof omdat ze niet hebben gevonden waarnaar ze op zoek zijn. Hoe zit het met dansen? Het is leuk en heeft onverwachte voordelen.

Sport en fitness - dat betekent kilometers joggen, zweten tijdens krachttraining of cardiotraining? Veel mensen geloven dit en geloven tegelijkertijd dat dansen is zoiets als bewegingslicht. Foxtrot, Tango en Co. worden onderschat omdat ballroomdans van standaard naar latin een bijzonder gevarieerde workout bieden die bijvoorbeeld op vele manieren superieur is aan hardlopen.

De gemeenschappelijke grond motiveert

Wie je eenzame beslissing moet nemen, of je na een dag hard werken nog moet lopen of in het geval van een naderend regenfront, je hebt waarschijnlijk meer dan eens gezwaaid en het bedrijf uitgesteld; Natuurlijk, de ene of de andere keer heeft de innerlijke klootzak gewoon gewonnen en je naar de bank geduwd in plaats van de renbaan. Iedereen die gaat dansen doet het ofwel met zijn eigen partner of heeft een afspraak met iemand anders. Deze verplichting doet de meeste mensen wonderen, want zelfs als je een beetje lusteloos bent, wil je de ander niet verdringen. Op deze manier helpt dansen ook degenen die behoefte hebben aan beweging en conditie, soms met een beetje discipline en motivatie. Excuses tellen overigens ook niet mee, want als je deelneemt aan een groep met het juiste prestatieniveau, kunnen zelfs ongetrainde mensen met een laag uithoudingsvermogen stap voor stap beginnen dansen en hun prestaties en uithoudingsvermogen stap voor stap versterken. En je bent nooit te oud om iets nieuws te leren, vooral niet om te dansen.

Meer uithoudingsvermogen en een betere houding door te dansen

Eén - twee - Wiegeschritt ... maar dat is niet alles wanneer koppels over de vloer vegen. Degenen die serieus bezig zijn met dansen en hun benen twee tot drie keer per week slingeren, kunnen hun uithoudingsvermogen verbeteren met snelle dansen zoals Foxtrot, maar ook Rock'n'Roll of Disco-Fox. Als je een goede danser wilt worden, heb je goede lichaamscontrole nodig. Je blijft niet alleen dansen, je moet ook behendigheid combineren met precieze bewegingen en lichaamscontrole. Deze training neemt het hele lichaam en de meest uiteenlopende spiergroepen. Een sterk centrum past zich na verloop van tijd automatisch aan dansers aan.

Positief effect op de grijze cellen en de stemming

Dansen en slecht humeur - dat past op de een of andere manier niet bij elkaar. Iedereen die zich ijverig in een dansopleiding of zelfs een dansavond stort, wordt afgeleid door de combinatie van muziek en beweging en de interactie met anderen van stress en woede. Dansen heeft een positief effect op de stemming. Maar niet alleen is het een geschikt antidepressivum, ook dansen traint onze grijze cellen omdat we ons concentreren op het leren van de verschillende stappen en het coördineren van onze bewegingen met die van de danspartner. Ook de ruimtelijke verbeeldingskracht is vereist, zodat dansen je een beetje slimmer maakt bij elke stap.

Lager risico op letsel

Als je geen spectaculaire stunt op de dansvloer doet, kun je je vrij veilig voelen met tango en cha-cha-cha.

De bewegingen van dansen zijn zachter en zachter voor de gewrichten dan menig ronde.

Waarschijnlijk ken je al mensen die hun knieën hebben verpest met ambitieus joggen? Dat hoor je niet van dansen. Andere risico's zijn beginnersfouten, zoals een gebrek aan voorbereiding door opwarmen en strekken en hardlopen op harde oppervlakken zoals asfalt of steen. Sportwetenschappers beschouwen dansen daarom als veiliger dan hardlopen. Dus laten we naar de volgende dansschool gaan!