Lindsey Vonn in Interview "Ik was altijd de Speed ​​Queen"

Goud in de afdaling - ongelukkig in de combinatie. De Amerikaanse skiër Lindsey Vonn is een van de sterren van de Olympische Spelen. True Fitness Blog sprak met de favoriet voor de Super-G.

True Fitness Blog: Jij bent het gezicht van Vail - hoe karakteriseer je de sfeer daar?

Lindesy Vonn: In de afgelopen drie jaar is Vail erg veranderd. Er is veel nieuw gebouwd en de stad heeft nu een moderne flair - dit omvat een echt goed nachtleven. Toch blijft het skigebied zeer gezinsvriendelijk. Ik zou zeggen dat de sfeer in Vail open en avontuurlijk is.
Zijn er grote verschillen tussen Amerikaanse en Europese skigebieden?

Lindsey Vonn: In de VS hebben we niet zoveel skigebieden als in Europa, maar ze zijn groter en ruimer, ondanks de vele natuurgebieden. Op sommige dagen in Europa is er geen vrije ruimte in het restaurant of in de lift, in de VS is het een beetje meer ontspannen, ideaal voor gezinnen, wat de vakantie alleen maar comfortabeler maakt.
En welke skigebieden anders dan Vail vind je het leukst?

Lindsey Vonn: In de VS houd ik erg van Keystone, ook in Colorado en in Europa ga ik graag naar St. Anton.
Vail adverteert de slogan - Lindsey is episch. Wat is "episch" voor jou?

Lindesy Vonn: Het winnen van een afdaling is een "epische dag" voor mij. Wuiven in de poedersneeuw is ook erg leuk en het is ook geweldig om te skiën op de boom door besneeuwde bossen, maar ik ben dol op skiën en skiën, heel bijzonder.
Ben je altijd al een speed queen geweest?

Lindesy Vonn: Altijd. Ik hou van de adrenaline, sneller en sneller. We renden vroeger met het gezin op Reevers Ridge - dat is mijn favoriete baan in Vail vandaag. Zeker niet de moeilijkste afdaling maar voor mij de mooiste. Maar met de snelheid die zoiets is, moet ik voorzichtig zijn tijdens het rijden: de Audi RS6 is snel vrij snel en ik heb al een paar kaartjes verzilverd.
Verlicht je dan adrenaline tijdens de fitnesstraining?

Lindsey Vonn: Absoluut. Nu in het seizoen meestal op de ergometer of op de loopband, in de zomer uren op de racefiets. Als skiërs doen we een intensieve kerntraining: de spieren in de buik en rug zijn zo belangrijk voor de stabiliteit in het lichaam en dan is er natuurlijk een uitgebreid krachtprogramma voor de benen. Squats in alle varianten.
De meeste vrouwen in de studio negeren de barbell en associëren automatisch grote spierpakketten met hen - geef alsjeblieft hun tip voor vrije gewichten.

Lindesy Vonn: Squats zijn absoluut belangrijk, maar het is niet afhankelijk van grote ladingen. Integendeel - lichte gewichten en vele herhalingen spannen de spieren aan, waardoor ze sterk en duurzaam worden. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden, eerst natuurlijk met een coach, zodat pasvorm en beweging passen.
Doe je ook een speciale mentale training?

Lindsey Vonn: Visualiseer, dat is mijn programma. Als ik voor de race op de berg zit, kijk ik goed naar het circuit en rijd het meerdere malen in mijn hoofd. Dat betekent een hoge concentratie zelfs vóór de race. Voor mij is het belangrijk dat ik precies weet waar ik naartoe ga voor een lange tijd. Bij het scherpstellen, heb ik de ideale lijn in gedachten. Maar ik werk niet met een psycholoog of een speciale mentale trainer. In het verleden riskeerde ik vaak te veel in de races, dus ik was vaak nerveus. Maar sinds mijn huwelijk heb ik nog meer vertrouwen en samen met mijn man ontwerpen we een plan voor elke race. Hij weet alles van de sport.
Is het verdedigen van de ski-troon eigenlijk spannender dan overwinnen?

Lindsey Vonn: Het is ook spannend, maar een beetje minder stressvol dan de seizoenen daarvoor. Er waren alleen punten in elke race en dat maakt je op de lange duur nerveus. Maar het winnen van de titel aan het begin van het jaar, de grote kristallen bol, gaf me nog meer zelfvertrouwen, dus ik kijk dit seizoen erg rustig uit.
Kijk je ook uit naar freeski of snowboarden?

Lindsey Vonn: Misschien voor een film of zo, maar nu en de volgende keer dat ik in de ski-race blijf, maakt dat me gewoon veel te leuk. En wat zal later zijn - dan zou ik mijn eigen kleine gezin willen hebben.

Familie is erg belangrijk voor je. Gaat u de Vonntourage aanmoedigen tijdens de Olympische Spelen in Vancouver - versterkt door duizenden echte fans van de Facebook- en Twitter-community's?

Lindesy Vonn: Ik kijk erg uit naar de wedstrijden en ik kijk uit naar de stemming in Canada. Mijn broers en zussen en mijn ouders zullen er zeker zijn, net als veel andere vrienden, en toen liet ik me verbazen, hoeveel fans er overkeken. Omdat de feedback op de internetpagina's me steeds weer fascineert. Mensen van over de hele wereld juichen de races toe, sturen gefeliciteerd of plaatsen bemoedigende reacties als het niet zo goed gaat. Natuurlijk ben ik erg blij als er veel fans naar de games komen.
Wat zou jouw geschenk zijn voor de fans en jezelf?

Lindesy Vonn: Een medaille. De kleur is niet zo belangrijk, omdat op de Olympische Spelen alles kan gebeuren. Er is een race, wind en wolken kunnen de omstandigheden op elk moment compleet veranderen en wat gebeurt er als het opeens sneeuwt? Ik ga absoluut mijn best doen, want in de VS zijn de Olympische Spelen zowat alles.
Zou een Olympisch kampioen in Vail ook een skileraarlicentie nodig hebben?

Lindsey Vonn: Dit is in de VS een beetje anders dan in Europa, ik heb hier geen certificaat nodig als ik de kinderen iets wil leren. En ik zal dat zeker later doen. Ik ben altijd blij met nieuwe talenten die de sport populairder maken in ons land en laten zien hoe cool het is.
Wat doe je nu cool?

Lindesy Vonn: Een dutje . Na de maaltijd ga ik een uur liggen en ga dan naar de training. Een beetje uithoudingsvermogen, kracht voor het midden, rekken en mijn Ipod begeleidt me altijd. Op de ergometer bekijk ik mijn favoriete shows en tijdens de oefeningen luister ik liever naar hiphop. Ik heb een muziek nodig die me echt motiveert en de dikke beats doen dat.