Slee rijden De 5 mooiste rodelbanen

Comfortabel bergop en bergaf met de slee - zo moet het zijn, de perfecte rodelbaan. We hebben de top 5 in Duitsland voor u samengesteld.

De slee beleeft momenteel een renaissance. Elk jaar zijn er meer - meer rijstroken, meer sleeën en meer volgers die verslaafd zijn aan de traditionele sportsleeën. En veel plezier samen met het hele gezin op de afdaling op de slee. We presenteren vijf bijzonder lonende natuurlijke rodelbanen voor sleehondenfans in Duitsland.

Berchtesgaden: Hirscheckblitz

De dode man is een paradijsberg in het Berchtesgadener-bekken. Hier hebben de sleeën de skiërs al lang overtroffen. Om dat zo te houden, werd afgelopen winter een nieuwe natuurlijke rodelbaan voor sleeën ingehuldigd met de Hirscheckblitz. De start ligt pal naast het bergstation van de stoeltjeslift. Rodelle-legende Georg Hackl was bij de route betrokken en de eerste paar meter op de slee zijn overeenkomstig sportief. Op de bochtige, iets minder dan twee en een halve kilometer lange Hirscheckblitz op de slee gegarandeerd geen verveling: de helling verandert voortdurend tussen de 14 en 22 procent, de bochten zijn goed beveiligd, de uitloop groot genoeg en de finish is in de onmiddellijke nabijheid van de Hirscheck stoeltjeslift,
Routebeschrijving: snelweg Salzburg om Bad Reichenhall te verlaten, Reichenhall naar Bischofswiesen, bij de ingang van de kruising met Loipl en het dalstation van de Hirscheck stoeltjeslift (1030 m). Openbaar: met de trein naar Berchtesgaden, met de bus naar de Schwarzeck.
Informatie: www.hochschwarzeck.info

Oberaudorf: Hocheck

Het traditionele skigebied Hocheck is de afgelopen jaren uitgebreid gemoderniseerd - ook voor sledefans. Het belangrijkste pluspunt is de gemakkelijke bereikbaarheid, hoofdattractie de besneeuwde en verlichte rodelbaan voor sleeën. Start is de Berggasthof Hocheck naast het bergstation. De drie kilometer lange natuurlijke rodelbaan met zijn 18 bochten vereist vanaf het begin volledige aandacht op de slee. Het gaat bergafwaarts snel, al op de eerste bochten laat zien wie zijn slee domineert. Wie het steilste punt onder de knie heeft met een gradiënt van 18 procent - gelukkig is er een lange tuit - kan gemakkelijk ademen, de rest is een briesje.
Routebeschrijving: Inntalautobahn naar de afslag Oberaudorf, in Oberaudorf naar de parkeerplaats van de Hochecksesselbahn (490m). Openbaar: met de trein naar Oberaudorf en in ongeveer 10 minuten naar het dalstation.
Informatie: www.hocheck.com

Rottach-Egern: Wallberg

Omdat Wallberg niet langer op sleeën is voorbereid, maar alleen op de 6, 5 kilometer lange natuurlijke rodelbaan in Duitsland, is de eens zo legendarische skiberg omgetoverd tot de populairste rodelbaan van Beieren. Iedereen die genoeg van het panorama heeft gezien, gaat op zijn slee zitten en laat hem rennen. Na slechts een paar meter wacht de eerste scherpe bocht naar links, daarna gaat het in hoog tempo op de breedgerolde plek hier in het zadel tussen Wallberg en Setzberg. Slechts een korte sectie is iets platter, dan laat het snel zien dat de prelude meer in de categorie van comfortabele classificatie valt. Vanuit Wallberghaus kunt u met de slee het meest veeleisende deel van de rodelbaan bereiken: smalle doorgangen en bochten vragen anticiperend en attent rijden. Vanaf de Wallbergmoosalm kunt u alle moeilijkheden achter u laten en sleeën op de brede, zacht glooiende Wallbergstraße ontspannen naar de finish.
Routebeschrijving: snelweg Salzburg naar afslag Holzkirchen, via Bad Wiessee naar Rottach-Egern. Volg de richting van Kreuth, ga kort na het einde van het dorp Rottach-Egern naar de Wallbergbahn (790 m). Openbaar: vanaf het centraal station van München via BOB naar de Tegernsee. Vervolg met RVO-bussen naar het dalstation.
Info :

Oberstaufen: middag

Voor slee-vrienden gaat de vijf kilometer lange rodelbaan van de Mittaggipfel (1452 m) naar het middenstation en via het Steigbachtal naar Immenstadt. De route over lange stukken is echter identiek aan de skipiste. Zoals de eerste meters, die veelbelovend en zonnig zijn over de brede oostelijke rand van de middag. Dan moet je abrupt remmen om de afslag naar het noorden niet te missen. Op een smal skiparcours steek je over naar de Schwandneralpe, waar je je slee weer kunt laten rennen. Vanaf het middenstation is de route vrij. De rodelbaan volgt altijd een breed pad, de bochten en de zijrand zijn goed beveiligd. Een laatste steile helling leidt naar de finish, dan is het eindelijk voorbij.
Routebeschrijving: Snelweg Lindau naar afslag Jengen / Kaufbeuren, via Kaufbeuren en Kempten naar Immenstadt naar het dalstation van de stoeltjeslift (770m). Betaald parkeren, gasten van Mittagbahn krijgen het bedrag terugbetaald). Openbaar: Met de trein naar Oberstaufen, te voet in ongeveer 10 minuten naar het dalstation.
info:

Bischofsmais: Geißkopf

Een vrij gezellige trein met een rustige bergop: de nostalgische Einersesselbahn is een echte bottleneck. Samen met skiërs, voor wie de parallelle (en veel snellere) sleeplift te veeleisend is, staat men geduldig in de rij van Geißkopfbahn, voordat men in vrede zweeft met uitzicht op het skigebied op de top. Na slechts een paar meter bent u aan het begin van de rodelbaan, die door het bos loopt. Al met al een redelijk makkelijke baan, met enkele bochten en korte, maar gemakkelijk te besturen steile stukken voor wat spanning.
Routebeschrijving: Via de A3 of de A92 naar het knooppunt Deggendorf, kort op de B11 en in de Deggendorf-tunnel richting Regen via Rusel, bij Hochbruck linksaf naar Bischofsmais en naar de Geißkopf. Grote parkeerplaats (835 m). Openbaar: Met de trein naar Deggendorf, met de bus via Bischofsmais naar de Geißkopfbahn.
info:

De mooiste rodelbanen

Stefan Herbke beschrijft in totaal 50 rodelbanen in Duitsland in zijn nieuwe gids Tobogganing - De 50 mooiste routes in Duitsland . Belangrijke informatie over hoe er te komen, hoe lang, hoe er te komen en hoe er te komen, evenals een overzichtskaart voltooien elke tourbeschrijving. Daarnaast zijn er de resultaten van de ADAC rodelbaantest, waarin veel sporen op het gebied van veiligheid, de service en de aangesloten infrastructuur werden onderzocht.
Te bestellen op www.bergbild.info, prijs: 12, 95 €