Wintersport biatlon en skispringen hoog in de klas

Wintersportfans kunnen zich verheugen, het seizoen is eindelijk geopend. Uit een onderzoek blijkt dat biatlon en skispringen tot de meest populaire wintersportvormen behoren.

Biathlon en skispringen zijn de wintersporten die de grootste belangstelling wekken. Dit was het resultaat van een recente studie door het online markt- en opinieonderzoeksinstituut Marketagent.com en het onderzoeksadviesbureau IFM Sports.
Meer dan een kwart van alle respondenten heeft grote of zeer grote interesse in de disciplines biatlon en skispringen.

Vrouwen zijn op kunstschaatsen, tieners op snowboarden

Niet verwonderlijk, snowboarden is erg populair bij jonge mensen. Trots 40, 4 procent van de 14- tot 19-jarigen verkeren in grenskoorts. Op de eerste plaats eindigt de favoriete wintersport van vrouwen met 24, 6 procent kunstschaatsen - aan de andere kant zijn mannen alleen geïnteresseerd in slechts 7, 4 procent. Dat dit kan leiden tot conflicten in de keuze van het televisieprogramma, ligt voor de hand. Het algemene belang in de wintersport is onderhevig aan een aanzienlijke kloof, vervolgt de studie: de alpineskiën enthousiast in Beieren, een kwart van alle respondenten (25, 4 procent), in het uiterste noorden (Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen, Hamburg, Bremen), slechts iets minder dan negen van 100 deelnemers (8, 8 procent).

De beroemdste wintersporters van Martin Schmidt en Magdalena Neuner

Welke wintersporter komt als eerste spontaan in het geheugen? Volgens de ranglijst van de meest populaire sporten, kwamen sporters uit deze disciplines ook als eerste. Ski-springer Martin Schmitt ("Ziiiiiiieh!") Noemde 15, 8 procent van de ondervraagden, de biathlete Magndalena Neuner 10 procent. De derde plaats bereikte verrassend de onlangs gepensioneerde snelschaatser Anni Friesinger, hoewel hun sport de laatste rang van de ingediende disciplines bezet: slechts 14, 2 procent heeft een zeer grote of grote belangstelling, maar 41 procent is wel geïnteresseerd in het snelle slippen.