Whistler Blackcomb De 10 beste skipistes in Whistler

Whistler Blackcomb, gastheer van de Olympische Winterspelen van de Olympische Winterspelen van 2010, is het hoogst gelegen skigebied van Canada. We kennen de 10 beste hellingen.

Ski groot! Bij Whistler Blackcomb, het grootste skigebied in Noord-Amerika, heb je dagen nodig om op elke piste te skiën. Hier in het westen van Canada, waar de alpine ski-wedstrijden van de Olympische Winterspelen plaatsvonden in februari 2010, van eind november tot eind april, vinden skiërs ideale omstandigheden voor een onvergetelijke vakantie - skiën in Canada op zijn best! De redacteur van True Fitness, Andreas Leicht, was in Whistler om de hellingen rond de twee machtige bergketens van Whistler Mountain en Blackcomb Mountain te testen. Hier zijn zijn tien favorieten - de eerste van de Dave Murray Downhill, de stoere Olympische mannen bergafwaarts.
1. Dave Murray Downhill: Whistler's Olympic Men's Downhill, vernoemd naar de Canadese ski-legende Dave Murray, is een test van moed, zelfs voor slimme skiërs. Na slechts een paar meter krijg je zo'n enorm tempo dat je je afvraagt ​​hoe de profs dat kunnen beheersen. Slechts 3, 2 km hard werken voor de benen, maar ook een knaller voor elke skiër ziel.
2. Franz's: De Olympische afdaling van de dames heeft topprestaties geëist tijdens de spelen van 2010 Maria Riesch & Co. Een moeilijk, mega-steile bospad, waarmee zelfs met een zeer breed snijwerk je ogen uit de wind trekken. En: laat je niet verrassen door de ongewone namen van de hellingen. Skiliefhebbers in Canada houden van originele namen. Overigens is het nummer vernoemd naar de Noor Franz Wilhelmson, die in het begin van de jaren zestig aanzienlijk hielp om Whistler als een skioord te bouwen.
3. Club 21: een van de vele gladed runs. Dit zijn stukjes bos bevrijd van struikgewas. De Club 21 ligt direct naast de normale piste, heeft een prachtige vallijn en de bomen liggen ver genoeg uit elkaar zodat iedereen, zelfs een gevorderde beginner, zijn rij kan rijden.
4. Springplank: genieten, opwarmen, als een mooi einde van de dag: de matig moeilijke, wonderbaarlijk brede en kilometerslange afdaling leidt een levendig pad naar de vallei. Begin bij de Rendezvous Lodge op Blackcomb Mountain.
5. Maandagen: een van de drie extreem steile skiroutes in de West Bowl onder Whistler Mountain. Double Black, dat zwarter is dan de zwarte hellingen van de Alpen. Daarna weet je wat je hebt gedaan.
6. Cloud Nine: de 7th Heaven Express-lift op Blackcomb Mountain opent een enorme berghelling met prachtige gratis poedersneeuwhellingen. Of het nu op of buiten de piste is: op de "Cloud Nine" heb je echt het gevoel dat je op cloud negen staat.
7. Harmony Ridge: eerst een warme koffie, dan een kleine snack voor verloren vermogen. De Harmony Ridge - lancering in de Harmony Hut, bestemming bij de Harmony Snack Shack - is een leuke kleine huttrip. En vooral de mooiste van de vele prachtige afdalingen in de Symphony Bowl onder Whistler Mountain.
8. Blackcomb Glacier Road: neem de sleeplift naar de Blackcomb-gletsjer en van daar naar Glacier Road. De blauwe landingsbaan leidt je weg van de beschaving naar de pure natuur en, als je wilt, naar het dalstation. Maar rijd alleen als er geen lawinegevaar is.
9. Pony Trail: gemakkelijk te volgen, maar geweldig als je er fris op rijdt. "Fresh tracks" is de naam van het aanbod, waar je 's ochtends vroeg een kleine groep kunt nemen naar Roundhouse Lodge op Whistler Mountain, geniet van een heerlijk ontbijt en dan, rond 20.15 uur, naar de maagdelijke hellingen.
10. Nintendo Terrain Park: grote sprongen, lange rails, muurritten, halfpipe - hier zijn boarders en freestylers in goede handen. Tot aan de Rendezvous Lodge en het funpark in. Dit is waar de leuke factie van Whistler samenkomt.

In Vancouver 2010 voor de eerste keer: meer informatie over de nieuwe Olympische discipline Skicross!