Snelvliegen skiën op de 1e verdieping

Is het nog steeds skiën of vliegen? Ten minste Speedflying is de meest extreme optie, om uit besneeuwde toppen te vallen - een alpine intoxicatie uit plezier en gevaar.

Photo Gallery

Hij kan niet zo schoon in zijn hoofd zijn. Nauwelijks was hij uit het ziekenhuis dan gepijnigd door zijn fysiotherapie om de gevolgen van een fulminant ongeluk te genezen, is Max Biedermann (33) weer terug op de berg. Uitgerust met ski's en zweefvliegtuig om in de diepte te duiken - halfvliegend, half rijdend. Omdat snel vliegen is skiën in de 3D-variant.

Speedflying is de meest extreme manier om van een helling af te geraken. "We kunnen afdalingen nemen die nog nooit een mens hebben aangeraakt", zegt Max. "Zelfs over spleten of lawinegevoelige hellingen kunnen we rijden omdat we nauwelijks druk uitoefenen op de ski's." De Fransman François Bon is zelfs de noordwand van de Eiger afgedaald.
Samen met zijn vriend Tom Mai (42) vormt Max een acrobatiekteam, de twee maken adembenemende stunts met hun paragliders. Het feit dat snelvliegen in de nabije toekomst meer een nichekwestie is, is voor beiden duidelijk: "Als je met de zweefvliegtuig op de piste vliegt, zou je de skiërs als bowlen kantelen", zegt Max.
Zoals zoveel extreme varianten komt Speedflying uit Frankrijk. De scène wordt hier geschat op bijna duizend piloten, in Oostenrijk en Duitsland zijn dat er maximaal honderd. De hotspots van de Alpen: Tignes en Les Arcs. Het probleem is de juridische situatie.

Als de kleine paragliders tot het vliegtuig behoren, moeten ze uitgebreide testprocedures doorlopen en een zekere veiligheidsreserve hebben. Maar dat zou voorkomen dat de piloten de bij lange na niet noodzakelijke en noodzakelijke hoge snelheden tot 130 km / h bereiken; de snelle verandering tussen vliegen en landingsslag zou nauwelijks meer mogelijk zijn. Snel vliegen blijft dus iets voor diegenen die graag pendelen tussen de werelden.
Maar ook in het gebied ver weg van de hellingen, herbergt de sport grote gevaren. In hun "lage" hoogten tussen twee en twintig meter zweven de piloten altijd net boven het sneeuwoppervlak of de rotsrand - en dus in die kwetsbare zone die het gevaarlijkst is voor paraglidingpiloten.
Als de paraplu zo dicht bij de grond instort, of als een stuurbeweging niet precies zit, kan dit snel de laatste actie zijn. Vóór de poging in het voorwaartse tempo had zijn maatje Tom Max Biedermann gewaarschuwd: "Het is beter om zonder zweefvliegtuig te springen, dan zul je sneller dood zijn." Maar wat wil je tegen hart en adrenaline noemen ...

LINKS & INFO
materiaal:
De paraplu's zijn kleine paragliders met afmetingen tussen 7 en 14 vierkante meter (normaal: ongeveer 27). De prijs inclusief harnas is ongeveer 1400 euro. Hoe kleiner de schermen, hoe hoger de haalbare snelheid; hoe groter het gebied, hoe langer sprongen mogelijk zijn. Evenementen:
Van 3 tot 4 maart 2012 organiseert Haslital het Zwitserse Speed ​​Flying Championship in Zwitserland. www.speedflyleague.com.
Online Tip:
Meer info en spectaculaire video's: www.flyforfun.com of, trefwoord "Speedflying"