Nieuwe Trendsport Chocolate Yoga: The Ultimate Relax-Lucky-Kick?

Chocolate Yoga maakt gebruik van de positieve eigenschappen van zoete delicatesse en Indiase ontspanning en combineert beide.

Chocolade maakt je gelukkig, yoga ontspant - het is eigenlijk logisch dat op een dag iemand op het idee kwam om deze twee elementen te combineren en de ultieme relax-geluk-kick te creëren.

Wat is er aan de hand met chocoladeyoga?

Zoals de naam al aangeeft, combineert chocoladayoga het genot van chocolade met de ontspannende yogapraktijken. "Hoe meer ik nadacht over hoe chocolade en yoga met elkaar verwant zijn, des te meer ontdekte ik vele parallellen - van de ervaring van een natuurlijk verbeterde stemming tot een stuk heerlijke chocolade, tot het gevoel van lichtheid en uitstraling na een herstellende yogatraining." vertelt yogameester Guzel Mursalimova van de Britse 'Metro'. Training maakt dus gebruik van de positieve eigenschappen van beide elementen.

Dat is hoe het werkt

Maar hoe precies moet je je chocolade yoga voorstellen? De 'Chocolate Yoga'-studio in Australië is volledig toegewijd aan deze techniek en combineert de zogenaamde Kundalini Yoga met het genot van chocolade. De Taylors wordt echter niet in vaste vorm, maar als warme chocolademelk genomen. Maar het doet geen enkel product uit de supermarkt - eerder de chocoladeceremonie, die aan het begin van elke yogasessie is, geïnspireerd door de oude Maya's. Natuurlijk werden degenen die hun cacao consumeerden niet verwerkt, maar de cacaobonen werden gemalen en gemengd met heet water, een beetje chili, vanille en pamella, een suikerriet-sap. Op deze manier bereid, mag de cacao zijn inherente helende krachten niet verliezen en is hij rijk aan antioxidanten en magnesium. Na het consumeren van de cacao vindt een verkenning van de eigen lichamelijkheid plaats - met gesloten ogen: "In een les chocola yoga vertel ik mijn studenten altijd dat ze klaar moeten zijn om te mediteren, te bewegen, te ademen, te rekken, om te lachen, te huilen, te dansen, te zingen, te veranderen, uit te breiden en te verheffen, soms gebeurt het allemaal tegelijkertijd. "

Waar kun je chocoladayoga doen?

Deze specifieke vorm van chocoladegoga's is helaas alleen beschikbaar in Australië. De trend lijkt zich echter nog steeds te verspreiden, hoewel er natuurlijk enkele variaties zijn afhankelijk van de docent. In een workshop in Londen op 3 februari door Yogi Guzel Mursalimova, bijvoorbeeld, gaat het echt om chocolade in zijn vaste vorm - natuurlijk nog steeds biologisch en zo natuurlijk mogelijk.
Om van deze oefening te kunnen genieten, hoef je de oceanen niet over te steken, maar in Duitsland is chocoladeyoga alleen beschikbaar in Frankfurt am Main. Volgens zijn homepage kan de yoga-sjamaan Chaitanya Till Vincent Sckerl zich in 90 minuten aan deze "explosie van sensorische prikkels" wijden, genietend van "7 buitengewone variëteiten van chocolade".
Misschien voel je je geïnspireerd om het thuis uit te proberen. Je moet echter niet een heel stuk chocolade mijden voordat yoga ...

Heb je liever yoga CLASSIC?

Kom dan hier een kleine workout doen die je super kunt opbouwen in je dagelijkse werk: