Trainen in de kou Ga weg!

Alleen de moeilijkste komen in de tuin - dus u moet niet in de winter drukken voor de training! We onthullen hoe je jezelf kunt overwinnen ondanks de kou.

De winter komt eraan: de dagen worden korter, de temperaturen dalen en de wens om het huis te verlaten neemt af. Niettemin moet men zijn normale training niet op ijs zetten. Hoewel het niet gemakkelijk is om te oefenen in de bittere kou in de frisse lucht, tonen onderzoeken aan dat dit buitengewoon gezond is. We geven tips om de wintertraining aangenaam en effectief te maken.

Vaarwel winterbacon!

In de koudere maanden hebben veel mensen de neiging zichzelf een paar flauwekul te geven - maar raak niet in paniek. Als u regelmatig traint, hoeft u geen schuldig geweten te hebben. Volgens wetenschappelijke studies verbrandt iemand meer calorieën in de winter dan bij warmere temperaturen. Dus het lichaam gebruikt meer energie om warm te blijven.
Je moet je niet koud voelen, daarom is opwarmen vóór een training een must! Maar een koude start wordt ook niet aanbevolen, omdat dit ertoe kan leiden dat u de koude lucht te snel inhaleert. Dit verhoogt het risico op verkoudheid. Dus: vergeet niet uit te rekken voor buitensporten! Door regelmatig bij te blijven en te oefenen, kan je verkoudheid tot 30 procent verminderen, blijkt uit Amerikaanse onderzoeken.

Draag warm - maar niet te warm!

De juiste kleding voor de wintertraining is de alfa en de omega, dus je kunt niet te weinig dragen, maar niet te veel, want ook hier: de balans maakt het! Het is het beste om het uieprincipe te volgen en drie lagen kleding te dragen: ondergoed, een isolerende laag (bijv. Fleece) en een beschermende laag (bijv. Een wind- en regendicht jasje). Ga ook niet zonder een hoed, sjaal en handschoenen, terwijl dikke en waterafstotende sokken ervoor zorgen dat je voeten niet koud worden. Wintersportschoenen zijn ook onmisbaar. Als u in het donker bent, moet u reflecterende kleding dragen.

Meer kracht - maar let op!

Uit onderzoek van het Amerikaanse leger bleek dat marathons betere resultaten geven als de temperaturen lager zijn. De beste manier om af te snijden, als ze tussen 1 en 10 graden Celsius zijn. Dat betekent niet dat men daarom zijn grenzen moet verleggen! Vooral bij temperaturen onder het vriespunt, sneeuw, vorst en ijzel, moet u voorzichtig zijn tijdens de training buiten. Er is niet alleen een hoger risico op letsel, zelfs hormonaal kan het lichaam worden opgeladen. Overbelasting (van ongeveer 90 minuten training) maakt de stresshormonen epinefrine en cortisol vrij, die de ziekte schaden.

Geen kans op de winterblues

Het is bekend dat niet alleen de thermometer, maar ook de stemming in het koude en sombere seizoen valt. Met lichaamsbeweging kun je de seizoensgebonden depressieve stemming stoppen - op voorwaarde dat je niet te veel vraagt. Stel uzelf niet onder te veel druk, anders heeft uw training het tegenovergestelde effect. Wie realistische doelen stelt en ze met succes beheerst, zorgt ervoor dat de stemming en motivatie toenemen! Dan gaat de tijd voorbij tot de lente ...