Bereken biologische leeftijd: hoe oud ben ik eigenlijk?

Laatste onderzoek zegt: mensen kunnen binnenkort 140 jaar oud worden! Bereken hier uw ware leeftijd en leer hoe u jong kunt blijven.

inhoud
  • Hoe oud ben ik? De levensverwachting gaat tot 140 jaar!
  • Deskundig geschil over onze biologische leeftijd
  • Hoe oud ben ik - dit alles doet er toe
  • 3 factoren die de biologische leeftijd beïnvloeden
  • Hoe oud ben ik? De test voor je biologische klok!

Wist je dat een glas wijn of een biertje per dag je biologische klok kan beïnvloeden? Dat vegetariërs en gelukkige getrouwde mensen ouder worden? Vind hier uw ware biologische leeftijd vanwege risicofactoren die uw gezondheid beïnvloeden. Onze informatie en tips kunnen u helpen om op de lange termijn gezond te blijven en zelfs ziekten te voorkomen. Bovendien krijg je gewoon een basisgevoel voor waar je echt voor staat. We beloven: dat is spannend!

Hoe oud ben ik? De levensverwachting gaat tot 140 jaar!

Gezond zijn en gelukkig blijven is een van de grootste dromen van de mensheid. En de persoonlijke levensverwachting is sterk gestegen door betere voeding en betere medische zorg in de afgelopen 100 jaar, tenminste in de ontwikkelde wereld. In Duitsland is een vandaag geboren jongen statistisch gemiddeld ongeveer 78 jaar oud, een meisje zelfs 83 jaar oud. En statistisch gezien zijn wij Duitsers vanaf nu elke tien jaar twee en een half jaar ouder in levensverwachting. Idealiter zijn er bijna geen grenzen aan de goede ontwikkeling. Op basis van het laatste onderzoek naar veroudering zegt Chaim Cohen van Unsiversity Bar Ilan (Israël):

"Het is mogelijk dat mensen de leeftijdsgrens van 120 overschrijden en zelfs de 140-jarige leeftijd bereiken!"

Deskundig geschil over onze biologische leeftijd

Cohen is het nu niet eens met de mening die het tijdschrift Nature in 2016 uitsprak door onderzoekers van het Albert Einstein College of Medicine in New York, die 125 jaar lang een eindig mensenleven zagen. De kans dat een persoon ouder wordt is "extreem laag", aldus de Amerikaanse onderzoekers. Cohen, aan de andere kant, ziet zijn theorie bevestigd door dierproeven op muizen, ratten en vliegen, die een verlenging van de maximale levensduur van maximaal 30 procent hebben bereikt met een verandering in dieet, de beste medicatie en genetische manipulatie. Zijn conclusie: "Als je het verouderingsproces zelf manipuleert, kun je ook de maximale levensverwachting verhogen."

Het wordt dus steeds belangrijker hoe goed we onszelf zijn. Voor een lang gezond leven zal voor velen voor velen niet een onbereikbare droom zijn!

Hoe oud ben ik - dit alles doet er toe

Dus terug naar het hier en nu! Natuurlijk zijn er dagen waarop je je moe voelt, ongemotiveerd en met moeite uit bed komt. Op andere dagen ben je zo fit en vol energie dat je bomen soepel naar buiten kunt trekken. Maar waarom is dat? De persoonlijke levensstijl van een persoon heeft een aantoonbare invloed op de eigen gezondheidstoestand en dus ook op de biologische leeftijd. Velen vinden het leuk om jonger te zijn en er jonger uit te zien in hun jeugd en conditie.

3 factoren die de biologische leeftijd beïnvloeden

  1. Zeker, ten eerste hangt het biologische tijdperk niet alleen af ​​van de genen en het genoom.
  2. Vaak beïnvloeden andere factoren zoals roken, alcohol en zonnebaden de biologische klok en de menselijke leeftijd. Hoe snel iemand ouder wordt, hangt dus in grote mate af van de levensstijl en de houding ten opzichte van gezond voedsel, sport en lichaamsbeweging.
  3. Daarnaast heeft de sociale omgeving van een persoon ook een beslissende invloed op het eigen welzijn en het tikken van de biologische klok. Mensen die in een stabiele omgeving wonen, veel vrienden en vrijetijdsactiviteiten hebben, zijn meestal gelukkiger en evenwichtiger.

De biologische leeftijd kan daarom worden beïnvloed door sport, een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten en de juiste balans tussen werk en privéleven. Bovendien is het onthouden van sigaretten, alcohol en te veel zonnebaden per jaar een andere belangrijke factor in het behoud van de jeugdige uitstraling. Weekendbreaks voor ontspanning, 's avonds met vrienden en veel plezier helpen bij het vinden van de juiste en vitale balans tussen professionele inspanningen en privébelastingen.
Leer onze biologische leeftijd en biologische klok kennen via onze test
Als u ook wilt weten wat uw werkelijke leeftijd is, kunt u het nu bekijken en de True Fitness Blog-test doen?

Hoe oud ben ik? De test voor je biologische klok!

Vul hier uw leeftijd in: Verder Vul uw geslacht hier in: vrouw man Volgende Hoe vaak ontbijt u? nooit twee keer per dag, drie keer per week Volgende Hoe vaak eet u groenten en fruit? vijf keer per dag een of twee keer per dag zelden of nooit Volgende Hoe vaak eet u vlees of worst? zelden of nooit één of twee keer per week meer dan twee keer per week. Hoe hoog is uw body mass index? aanzienlijk toegenomen (tussen 27, 5 en 30) iets te laag (tussen 17, 5 en 19) normaal (19 tot 25) licht verhoogd (hoger dan 25, maar niet meer dan 27, 5) sterk toegenomen (meer dan 30) Vervolgens heb je opgedaan sinds de leeftijd van 18? Nee, ik ben niet toegenomen. En als dan maximaal zeven kilo. Ik breng tussen de zeven en vijftien pond meer op de weegschaal. Toen ik 18 was, woog ik meer dan 15 kilo minder dan vandaag. Volgende Rook jij? Nee, ik ben een niet-roker. Nee, ik ben gestopt met roken. Ja, af en toe. Maar over het hele jaar minder dan vijf sigaretten per dag. Ja, tot 20 sigaretten per dag. Ja, meer dan 20 sigaretten per dag. Volgende Hoeveel alcohol drink je? meer dan twee glazen per dag een of twee glazen per dag zelden of nooit Volgende Hoeveel uur slaap je gemiddeld per nacht? minder dan 6, 5 uur 6, 5 tot 7, 5 uur 7, 5 tot 8, 5 uur langer dan 8, 5 uur Volgende Hoe vaak doe je aan sport? niet eens per week, twee tot drie keer per week, vijf keer per week Volgende Hoe woon je nu? Ik ben ongehuwd maar woon in een partnerschap. Ik ben getrouwd. Mijn partner is overleden. Ik leef in een scheiding. Volgende Hoe tevreden bent u met uw seksleven? heel tevreden heel tevreden ontevreden Volgende Hoeveel drastische ervaringen (bijv. overlijden, scheiding, verwijdering) had je vorig jaar? geen van de twee drie Volgende Hoe vaak heb je contact met je vrienden? minstens zes keer per maand minstens drie keer per maand minder vaak. Next Hoe oud / waren je grootouders? over 75 jaar allemaal onder de 75 jaar twee over 75 jaar drie tot 75 jaar Naar de evaluatie Schakel Javascript in om de mini-calculator te gebruiken

Let op:
Houd er rekening mee dat dit slechts een korte test is die alleen een richtlijn kan geven.

True Fitness Blog - meer over het onderwerp!

Wil je weten hoe je de klok langzamer laat tikken en je huid jong en soepel houdt? Onze experts antwoorden! Klik hier om onze thematische focus op Wrinkled Skin te bekijken: hoe u de tijd terugdraait.

True Fitness Blog op Facebook

Ontvang regelmatig spannend en vermakelijk nieuws over sport, fitness, eten en levensstijl - klik gewoon op www.facebook.com/fitforfun.de en wees altijd de beste!