Terug naar training Waardevolle tips om je kalmte te herwinnen

Of het nu een winterstop is of een blessure die je van de sport af houdt: soms heb je een pauze nodig van de training. We onthullen hoe u later terugkeert.

Heb je al een tijdje geen sport beoefend? Geen reden om de training compleet te laten zijn! Hoewel je je trainingsroutine niet moet maken, afhankelijk van het seizoen of het weer, maar soms in de winter, is de terughoudendheid om te sporten, wat de reden is waarom veel mensen in de koude maanden trainen, een onderbreking van lichaamsbeweging. Anderen moeten ondertussen de training opgeven vanwege een blessure en wachten tot ze volledig hersteld zijn. Maar hoe slaagt de succesvolle herintreding in de opleiding? We geven tips!

Haast je niet!

Vooral als je al weken of maanden geen training meer hebt, is het belangrijk om je training langzaam en voorzichtig te beginnen en weer aan de spanning te wennen. Omdat noch na een winterstop, noch na een blessureleed, men maximale prestaties van zijn lichaam kan eisen! Dit leidt alleen maar tot (mogelijk vernieuwde) verwondingen aan de gewrichten, pezen of botten of tot grote frustratie. Dus in plaats van intensief te trainen, moet je een workout met lage intensiteit doen - maar blijf het doen! Hierdoor kunt u uw uithoudingsvermogen en spierkracht in de loop van de tijd vergroten.

Op naar de sportschool

Als het weer u berooft van de motivatie van de sport, moet u naar een sportschool gaan - daar kunt u volledig onafhankelijk van het weer trainen. Voor degenen die al maandenlang pauzeren, raden we aan om een ​​personal trainer te krijgen die hen helpt weer normaal te worden. Je trainer zorgt ervoor dat je jezelf niet te veel gebruikt en toch je grenzen bereikt.

Als u geen personal trainer wilt betalen, hoeft u niet te wanhopen. Niettemin, durf naar de Muckibude te gaan - neem zonodig een vriend mee om jezelf te motiveren. Begin met een lichte 20 minuten durende cardiotraining op de loopband of crosstrainer en schakel vervolgens over naar een totale lichaamstraining van 10 minuten, bijvoorbeeld op het roeitoestel. Dit verhoogt de verbrandingsmotor van je lichaam weer!

Tips voor lopers

Iedereen die liever fit blijft tijdens het joggen ondanks winterweer en op dit moment weinig motivatie heeft, moet ook het gezelschap van een vriend of een vriend zoeken. Als je een afspraak maakt om samen te lopen, zal het moeilijker zijn om deze "datum" niet te houden! Degenen die liever alleen rennen, kunnen zichzelf echter te slim af zijn met het plan om een ​​korte tijd door de buurt te cirkelen. Zodra je op de been bent, ontwikkelt de wens om te rennen zich bijna vanzelf! Dan uit de geplande 10 minuten ook heel snel 20 minuten hardlopen.

Het is belangrijk om na lange pauzes in ieder geval op te warmen voordat je gaat rennen en zijn spieren strekken - deze zijn bijzonder gevoelig na langdurige inactiviteit. En dan moet je de Cool Down niet vergeten! U wilt immers niet aan uw spieren trekken - dit zou gewoon een nieuwe breuk uit de sport forceren.