Menstruatieproblemen Deze yoga-oefeningen helpen bij menstruatiepijn

Heb je ook last van menstruatiekrampen? Tabletten en warmwaterkruiken zijn niet de enige helpers tegen het kwaad. Met deze yoga-oefeningen doe je het nu heel goed!

Welke veel vrouwen lijden, maar waarover zelden wordt gesproken? Menstruatiepijn. De arts wordt meestal niet serieus genomen. Het voorgeschreven pijnstillers of bedrust met een warmwaterkruik. Men wil meestal niet denken aan oefenen in gevallen van acute pijn. De volgende keer dat je de pijnstiller oppakt of op de bank ligt met een warmwaterkruik, rolt je yogamat uit en ontspan je je lichaam tijdens de volgende oefeningen.

 1. Kind pose - Balasana
  Kniel op de mat en ga op je hielen zitten. De knieën zijn op heupbreedte uit elkaar terwijl de tenen elkaar raken. Buig je bovenlichaam naar voren tot je voorhoofd op de grond ligt en komt met je handen voor of naast je op de mat. Haar schouders trekken haar naar beneden, weg van haar oren. In deze houding haal je diep adem en ontspan je.
 2. Ronde poten
  Je ligt op je rug en trekt je benen naar je toe. Grijp je benen met je armen en begin ze te omcirkelen over je onderrug. Eerst in één richting, dan in de andere richting. Ook hier: haal diep adem in en uit.
 3. Kat - Marjaryasana
  Kniel op de mat en ga op je hielen zitten. Nu maak je een voorwaartse buiging zodat je in viervoeter op de mat staat. Adem in, trek je navel in, breng je kin naar je borstkas en maak een "kattenbult". Adem uit, strek je rug en strek je hoofd naar boven. Herhaal dit proces verschillende keren.

 4. Liegen vlinder - Supta Baddha Konasana
  Je ligt op je rug. Doe de benen op, breng de voeten samen en laat de knieën naar buiten vallen. Leg je handen op je buik. Haal diep adem en blijf een paar minuten in die positie. Je ademhaling werkt kalmerend en ontspannend, de liggende handen zorgen voor warmte aan je onderbuik.

 5. Boog - Dhanurasana
  Je ligt plat op je buik op je mat, het hoofd is opzij geplaatst. Je heft nu je armen op en brengt ze naar je benen, waarbij je tegelijkertijd zeilt. Met je handen bedek je nu je boeien en houd je knieën op heupbreedte. Het zicht is naar voren of op de mat gericht. Terwijl je inademt, til je je borst van de vloer en rock je langzaam naar voren en naar achteren. Na ongeveer 10 ademhalingen laat je de hendel los en ontspan je ontspannen op de mat.

 6. Cobra - Bhujangasana
  Ga plat op je buik liggen op je mat. De achterkant van de voet bevindt zich op de mat. Je handpalmen ondersteunen haar dicht bij je lichaam ter hoogte van je navel. Duw je bovenlichaam met je armen weg van de grond, je ellebogen blijven dicht bij je lichaam. Plaatst zijn hoofd achterover en haalt diep in en uit. Houd een paar seconden vast, laat dan het lichaam los en herhaal het hele ding.

Al deze oefeningen helpen je lichaam te ontspannen, wat in werkelijkheid de A & O is van buikpijn. Een warm bad helpt veel. Omdat zelfs dan het hele lichaam ontspant.

In deze zin: Namaste en beterschap.

Meer inspiratie van Dani op het gebied van sport, lifestyle en eten is hier te vinden:
https://www.instagram.com/dani.bananii/
www.danibananislife.com