Asanas: Fysieke oefeningen in yoga

Fysieke oefeningen, Sanskriet asana's, karakteriseren vele westerse yogastijlen. Cobra, boom, sprinkhaan, kadaver - maak kennis met de belangrijkste asana's.

inhoud
  • Welke asana's zijn er
  • Welke asana's zou je moeten weten
  • Asanas voor beginners
  • Asana's voor zwangere vrouwen

Welke asana's zijn er

Een yoga-gezegde dat ik liefheb, brengt het hart van wat Asanas, het lichaamsbeweging-onderdeel van yoga, tot uitdrukking brengt: "Het is niet belangrijk dat je je tenen aanraakt met je vingers, maar wat er onderweg gebeurt." niet alle yogadocenten Zon In sommige scholen wordt de houding intensief gecorrigeerd en genormaliseerd tot aan de kleine teen, maar persoonlijk vind ik dat problematisch, omdat elk lichaam anders is, yoga een weg is en zich opent voor de onopvallende ervaring in de individuele asana's. Ik ben er ook van overtuigd dat yoga er is voor iedereen - en met fysieke beperkingen, waaronder spierverkorting door intensieve lichaamsbeweging, heb ik lichaamshoudingwijzigingen nodig om die ervaring mogelijk te maken.

Welke asana's zou je moeten weten

zon Aanhef

Afhankelijk van de stijl, worden tussen de 8 en 300 yogaoefeningen gebruikt in normale yogalessen, zolang je maar regelmatig gaat. In Sivandanda en Vinyasa zijn dezelfde oefeningen altijd hetzelfde, met Kudanlini Yoga verandert de oefenreeks. Zonnegroet en naar beneden kijkende hond - Suryanamaska ​​en Adho Mukha Svanasana - zijn waarschijnlijk de beroemdste asanas. De hond die naar beneden kijkt is een pose in de zonnegroetcyclus. Hiervoor hebben we een video:

Helaas zijn asanas in sommige soorten yoga slechts een middel om een ​​doel in yoga te bereiken. Ze moeten de geest bezetten die ons continu afleidt van het essentiële door zijn wild borrelende gedachten. Yoga is de weg naar binnen. Daarom zijn spiegels in de yoga-context meer een belemmering, omdat ze competitie en vergelijking stimuleren. In yoga streven we niet naar prestaties, maar naar ervaring. Uit het denken, uit gevoel.

Easy Pose of Sukashana

Was nog steeds met gekruiste benen in de lichamelijke opvoeding en is de opdeling naar de westerse levensstijl variant van de Lotus stoel. In het geval van de benen en voeten zijn nauw verweven, wat voor de meeste mensen niet mogelijk is. Dus je zit op je billen, je benen gekruist. Voel je zittende hobbels. Je handen rusten op je knieën, wat je borstkas opent. Trek de schouderbladen naar achteren. Sluit je ogen en inhaleer door de neus.

Dodelijke attitudes of Shavasana

Je ligt op je rug, je voeten vallen uit elkaar, je handen liggen op de grond met je handpalmen naar boven. Bedek jezelf. Bij elke uitademing zink je dieper in je mat. Laat los. Elke lange diepe ontspanning in Shavasana is een uitstervende oefening. Hoe beter we kunnen laten gaan in het leven, hoe gemakkelijker we zullen sterven.

Boom of Vrksasana

Sta rechtop met je voeten gesloten. De armen hangen aan de linker- en rechterkant van het lichaam. Adem kalm. Verdeel het gewicht over de gehele zool van de voet. Asana's zijn een manier om te zwijgen. Grijp het moment. Plaats vervolgens uw gewicht op de rechtervoet, kantel de linkerknie iets en til de linkervoet van de grond. Hoe hoog je het opheft, is jouw beslissing. Kijk wat er voor jou is.

Asanas voor beginners

Photo Gallery

Dit wordt vaak gemeten in termen van fysiek vermogen met de beginner en gevorderd in yoga, hoewel het niet om bijzonder behendig is. Als het dient om de geest te kalmeren, ben je onderweg. Als je gewoon je knieën wilt duwen, ben je op het verkeerde spoor. De asana's leiden je door stress en soms stretch pijn, om je door je weerstanden heen te leiden naar een diepere herkenning. Dus zelfs gevorderde studenten kunnen schijnbaar eenvoudige yogahoudingen maken - maar met een groter bewustzijn.

Asana's voor zwangere vrouwen

Photo Gallery

Yoga voor zwangere vrouwen is een groot goed als de asanas afgestemd zijn op deze specifieke tijd. Moderne sportscholen halen nu aanstaande moeders van de tredmolen of leggen hen uit waarom krachttraining met gewichten in de zevende maand niet langer goed is. Hier zijn vijf oefeningen die je voorbereiden op de geboorte en die je daarna kunt doen.