Yoga: jezelf opnieuw uitvinden!

Goed voor de gezondheid, voor seks, voor de eeuwige jeugd - jezelf opnieuw uitvinden met yoga. Wat de panacee uit India echt kan doen en hoe jouw yoga je vindt.

inhoud
  • Wat is yoga eigenlijk?
  • Yoga voor beginners
  • yogas
  • Effecten van yoga
  • Yoga en seks - geweldig effect
  • Yoga reizen
  • Yoga door en met experts

Wat is yoga eigenlijk?

Yoga betekent verbinding. Eerst voor mezelf en voor mijn diepste kern, dat wil zeggen voor wat ik werkelijk ben. In yoga wordt het licht of onverwoestbaar onderdeel genoemd. Alleen als we echt contact met onszelf hebben gemaakt, is de verbinding met de wereld succesvol. Yoga is sportief, meditatief, spiritueel. Met zonnegroet of zonder. Gemeenschappelijk voor alle soorten yoga is de triade van ademhalingsoefeningen (pranayama), fysieke oefeningen (asana's) en meditatie (dyana). Het doel is om de geest tot rust te brengen, de stilte tussen twee gedachten in te gaan en één te zijn met het universum. Yoga is een manier om in onze macht te komen en ons potentieel te ontwikkelen. Vind ons nieuw. Dat kunnen we religieus aan of niet. Aan het einde is de vraag in yoga: wie ben ik en hoe dicht ben ik al daar? Leef ik mijn potentieel of leef ik er zo mee?

Yoga voor beginners

Er is een mooie zin: je yoga vindt je. Yoga voor beginners betekent: probeer het eens. Bezoek verschillende proeverijen en luister naar wat je leuk vindt. Ga echt in beginnerslessen, zelfs als je een volledig atletisch persoon bent. Vooral als hardloper, Crossfitter of fietser heb je spieren die plotseling in de weg zitten van yoga of worden weergegeven als ingekort. Dat kan frustrerend zijn. Yoga traint spieren en ligamenten, maar is anders dan sporten. Je ontmoet jezelf, je lichaam en je gevoelens in yoga heel intensief. Als een personal trainer gericht op krachttraining zei na de eerste yogales: "Ik kan eindelijk goed ademen. Dat helpt veel bij het trainen met gewichten. "

yoga oefeningen

Afhankelijk van welke yoga je vindt, zul je liever in stilte oefenen, met yogamuziek of met pop, zweterige sporten of meditatief. Ondertussen, in de meeste yogastijlen, komt de erkenning dat niet elke persoon in de naar beneden gekeerde hond - in de video met Eva Padberg en Young Ho Kim - met zijn neus op de vloer komt. Omdat we allemaal verschillende anatomieën hebben en onze levensstijl wordt weerspiegeld in het lichaam. Yoga-oefeningen dienen het doel van het bezig houden van je geest. In combinatie met een bepaalde ademhaling en - bijvoorbeeld met Kundalini Yoga met een denkbeeldige mantra - focus je in yoga op jezelf, voel je waar je jezelf beperkt (verkorte spieren) en waar weerstanden zijn. Ze kunnen oplossen met voortschrijdend oefenen en de energie kan ongehinderd doorvloeien.

Hoeveel kost een yogales?

Prijzen voor een yogales variëren van een maandelijkse bijdrage van 18 euro in de sportclub met veel aanbiedingen tot 160 euro voor een persoonlijke yogales. Gebruikelijke zijn 100 - 150 euro voor een tien-kaart, dienovereenkomstig duurder zijn enkele tickets. In Zwitserland zijn de prijzen voor een yogales zelfs hoger dan in Duitsland.

Wat draag ik tijdens yoga?

Je kunt het beste losse, comfortabele sportkleding dragen. Omdat er vaak omkeerhoudingen zijn in yoga waarbij het hart hoger is dan het hoofd, zoals de naar beneden gerichte hond, moet je een nauwsluitend shirt op de huid dragen. Anders glijdt het hele ding over je hoofd. In de sportschool kunt u uw normale sportkleding dragen. De leraren van Kundalini Yoga dragen een bepaald soort yogakleding: alles is wit en een tulband. Voor jou als student is een wit T-shirt voldoende. Als je het leuk vindt, zul je automatisch witte kleding kopen. Het is vergelijkbaar met Sivananda Yoga.

Heb ik yoga-accessoires nodig?

In de meeste yogastudio's zijn er matten, dekens, zitkussens en blokken of linten. Natuurlijk kun je ook je eigen yoga-accessoires meenemen als je je hygiënischer of vertrouwd voelt.

yogas

Photo Gallery

Er zijn niet zo veel yogaspecies als er in de oceaan zijn, maar wel meer dan 100. Ze zijn allemaal geworteld in dezelfde geschriften en tradities. Dit zijn de Vedische geschriften die 4000 jaar geleden in India werden geschreven, evenals de Bhagavatgita en de Yogapradikipa, evenals de geschriften van Patánjali. Op basis hiervan hebben mensen - bijna uitsluitend mannen - verschillende yogastijlen ontwikkeld die hebben geresulteerd in een aantal grote scholen en volgers: Kryshnamurti, Sri Patabi Joi, Swami Sivananda, TKV Desikashar, BKS Iyengar en Yogi Bhajan. De stijlen zijn Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga, Bikram, Kundalini, Jivamukti, Iyengar - en dit zijn slechts de meest populaire soorten yoga. Ondertussen is er yoga met dieren, met metal en helaas ook met alcohol - dit is het Klamauk-gebied. Maar er is ook sociale yoga: voor mensen met een psychische aandoening, yoga voor eetstoornissen, yoga voor rouw of yoga in de gevangenis. Omdat: Yoga helpt.

Effecten van yoga

Of slaapstoornissen, rugpijn, sportblessures, burn-out, concentratiestoornissen, hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen, seksuele problemen of menstruatieproblemen, zelfs voor gewichtsproblemen, yoga wordt aanbevolen. Wat yoga echt kan doen is ongeveer drie dingen:

  • Yoga bevordert flexibiliteit - zowel fysiek als mentaal. Dit verlicht spanning, je beweegt anders en dit heeft een positief effect op pijn en alle symptomen veroorzaakt door gebrek aan of door verkeerde beweging. Dus ook spijsverteringsproblemen en hart- en vaatziekten.
  • Yoga heeft een positief effect op je zenuwstelsel en is een methode om actief de afwisseling van spanning en ontspanning te oefenen. Dit heeft een positief effect op uw hormoonsysteem, nerveuze klachten en uitputting symptomen.
  • Yoga geeft je de ruimte om te denken en te handelen, zodat je reageert op acteren. Dat ontspant en heeft een positief effect op de menselijke interactie.

Yoga en seks - geweldig effect

Photo Gallery

Een voorbeeld is het effect van yoga op je seksleven. Het doel is de verhoging van het bewustzijn. "Als we de kracht in de onderste drie chakra's combineren met die van het hart en in de drie bovenste chakra's", zegt Alan Finger, oprichter van ISHTA, "kunnen we zoiets als dit doen Ervaar het volledige orgasme van het lichaam. Dit is iets dat niet alleen voorkomt in je geslachtsdelen, het gaat veel verder. "

Als je uit chakra's komt, zou je de endocriene klieren in het lichaam moeten bekijken. Deze komen exact overeen met de positie van de chakra's. In de Vedische geschriften werden ze alleen bijnieren, steenpitten, schildklier- en thymusklieren genoemd. Dat deze klieren bij uitstek belangrijk zijn voor het evenwicht in het lichaam was al vierduizend jaar vóór de moderne geneeskunde bekend. We hebben drie geweldige yoga-oefeningen die zullen helpen om seksuele spanning te verlichten en drie experts die je zullen begeleiden naar betere seks door middel van yoga.

Yoga reizen

Een geweldige manier om yoga te leren kennen, is door yoga te reizen. Er is gewoon alles wat je kunt bedenken. Yoga en triatlon, yoga en surfen, vrouwenkampen, yoga-trainingskampen, yoga op alle continenten en in alle stijlen. Yoga reizen heeft het voordeel dat je meteen in een diepgewortelde oefening komt. Hele gastheren van nieuwe yogi's maken een pelgrimstocht naar Bali en Rishikesh en niet weinigen vinden een goede start in hun yogaleven. Nogmaals, je yoga zal je vinden wanneer je op Google naar een plek van je keuze googelt, samen met het woord yoga. Laat je verrassen.

Yoga door en met experts

Dit yoga-artikel is geschreven door Conny Brammen, yogini sinds 1987 en yogaleraar sinds 2013. Haar yoga-ervaring: alles is mogelijk! Begin met je yoga-training voor het dagelijks leven.