Fitbit Alta HR-test Wat is de Tracker Fitbit Alta HR?

De Fitbit Alta HR is een slanke, discrete activity tracker met hartslagbewaking en automatische sportdetectie. We hebben het getest!

Activity trackers zoals de Fitbit Alta HR zijn al lang een fashion statement.

  • Slechts 15 millimeter breed is de nieuwe gadget - en daarmee een van de kleinste modellen met een geïntegreerde polsmeting.
  • Natuurlijk is de armband verkrijgbaar in verschillende kleuren, op het OLED-aanraakscherm worden korte berichten en oproepen weergegeven op de smartphone en worden alle slaapfasen minutieus vastgelegd.
  • Zeer opwindend - vooral voor minder tech-savvy mensen die nog steeds hun dagelijkse activiteiten willen bepalen - maar zou de zogenaamde smart-track-functie moeten zijn.

Dankzij SmartTrack herkent de Fitbit Alta HR automatisch verschillende activiteiten zoals hardlopen, fietsen of wandelen. De enige vereiste: u bent al meer dan 15 minuten onderweg.

Fitbit Alta HR - Test

De Fitbit Alta HR is al verkrijgbaar in verschillende kleuren (prijs: 149, 95 Euro). En de blog-editor van True Fitness heeft ook de nieuwe activity tracker getest: u kunt het resultaat hieronder op deze pagina vinden!

Fitbit Alta HR in de test: zo goed is de sportherkenning

Terwijl bij veel activity trackers en hartslagmonitors de sport moeizaam in het menu moet worden geselecteerd, herkent de Fitbit Alta HR je bewegingspatronen. Als je eenmaal op pad bent of langer dan een kwartier aan het joggen bent, wordt het beschouwd als een training in de sport - en worden trackgegevens, hartslag en calorieën toegevoegd aan je profiel.

De Fitbit Alta HR in de test: onze collega Gunnar heeft het geprobeerd!

Onze plaatsvervangend hoofdredacteur en hoofd van sport Gunnar Ebmeyer heeft de Fitbit Alta HR gedurende ruim een ​​week aan zijn pols gedragen - en gebruikte naast het volgen van voedsel ook alle functies. Hier zijn de voor- en nadelen:

De sportdetectie. Voor mij het absolute hoogtepunt. Ik rijd ongeveer 15 minuten om elke dag naar huis te werken. Zonder op een knop te hoeven drukken, herkent de Fitbit Alta HR onmiddellijk wanneer ik aan het stuur slinger. Bij de volgende synchronisatie wordt de tour als training getoond, inclusief hartslag en calorieverbruik

• Klein nadeel: aangezien de Alta HR geen eigen GPS-module heeft, worden noch de afstand noch de afstand op een kaart weergegeven. Dit werkt alleen als u begint te trainen met uw mobiele telefoon. Is voor de dagelijkse manier om voor mij te werken, maar ook niet relevant.

• Ook voor andere sporten die ik heb getest (hardlopen, voetbal, langer lopen), herkent de Fitbit Alta HR onmiddellijk dat ik aan het sporten ben. Bij gewone bewegingen wordt de sport ook direct herkend. Voor meer exotisch, kan dit worden toegevoegd in de app - maar je moet voor de eerste keer een beetje opletten.

Je bent echter een beetje verdwaald tijdens looptrainingen. Het scherm is te klein om onderweg gegevens te detecteren. En de mobiele telefoon moet bij de hand zijn om de route vast te leggen. Hier zijn klassieke hartslagmeters veel comfortabeler.

Absoluut nuttig voor mij op kantoor: de waterteller. Na elk glas dat ik aan het bureau heb gedronken, klik je snel op het bijbehorende pictogram in de app - en aan het einde van de dag heb ik het overzicht, als ik genoeg intus heb.

• Ook interessant: slaapopvolging. Voor andere trackers heeft het blok op mijn arm me van de slaap beroofd. Het slanke ontwerp maakt de Fitbit Alta HR 's nachts nauwelijks merkbaar. Handig in de beoordeling van de verschillende slaapfasen: de vergelijking met de gemiddelde gegevens uit Duitsland

• Het instellen via de app is uiterst eenvoudig en het dashboard met de belangrijkste gegevens van de dag is heel duidelijk.

• De gespecificeerde levensduur van de batterij van 7 dagen is bereikt.

• Kleine fout: de oproep en sms-doorsturen werkt momenteel alleen voor Android-apparaten. iPhone-gebruikers krijgen alleen agenda-afspraken via de Fitbit Alta HR.

CONCLUSIE: Voor sport-beginners en vooral diegenen die een snel en eenvoudig overzicht willen krijgen van hun dagelijkse activiteiten, is de Fitbit Alta HR momenteel het meest complete product op de markt. Een klassieke hartslagmeter (met GPS) is echter de betere keuze voor een ambitieuze hardloop- of fietstraining.

Alle functies in één oogopslag

Met deze functies is de Fitbit Alta HR ook uitgerust met:

  • PurePulse-hartslag: de hartslag wordt de hele dag gemeten, op basis van deze waarden bepaalt u of en hoe u uw gezondheid en conditie wilt verbeteren
  • Alle activiteiten: De Fitbit Alta HR meet continu stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, actieve minuten, activiteiten per uur en rusttijden.
  • Herinnering: als het doelwit van 250 stappen per uur in gevaar is, ontvangt u een herinnering.
  • Smartphone-meldingen: oproepen, SMS- en agendameldingen komen direct op het scherm terecht
  • Slaapopname en slaapfasen: de Fitbit Alta HR schakelt automatisch over naar de slaapmodus, maakt u op het juiste moment wakker en bepaalt de tach-, diepe slaap- en REM-fasen 's nachts.
  • SmartTrack: de activity tracker maakt onafhankelijk onderscheid tussen activiteiten zoals wandelen, hardlopen of fietsen
  • Lange adem: de batterij van Fitbit Alta HR gaat tot 7 dagen mee