NeuroNation De sportschool voor je hoofd

Maak je hoofd fit! Met de nieuwe workout voor de grijze cellen van NeuroNation. We laten zien dat je brein meer kan dan je denkt.

Hersentraining met spelconsoles

Als we denken aan hersentraining, bedenken de meesten van ons eerst een naam: Dr. Kawashima! Al in 2006 kwam het spel "Dr. Kawashima's hersen-jogging "voor de mobiele spelconsole Nintendo DS in Duitsland op de markt. Wereldwijd werd het spel meer dan 19 miljoen keer verkocht - constant ontmoet in bus- en treinmensen die rekenkundige problemen of syllabaire puzzels oplosten. Kleine fout: in geen enkele studie tot dusver kon een effect van het spel op de hersenprestaties worden aangetoond. En het belangrijkste punt van kritiek op de grootvader van alle hersenspellen: het biedt geen geïndividualiseerde training - iedereen krijgt willekeurig dezelfde oefeningen vorgesetzt. Dus alles is gewoon kerstbal? Helemaal niet! Psycholoog Rouwen Hirth zegt:

"Hoewel fysieke training al een effect heeft wanneer je matig traint, maar regelmatig, moeten de hersenen constant worden getraind tot het uiterste."

Uw individuele trainingsplan met NeuroNation

Neuronatie biedt bijvoorbeeld ongeveer een miljoen gebruikers wereldwijd nu een platform- en smartphone-app (voor iOS, Android). Er zijn ook andere aanbieders met vergelijkbare programma's en even grote gebruikersaantallen, zoals memoranda. Het principe: na gratis registratie kun je op elk moment verschillende oefeningen testen. Welke programma's op ons wachten, laten we zien bij de vier oefeningen van Neuronation, die hieronder beschikbaar zijn om te downloaden. Om de grijze cellen permanent te kunnen opvragen, is bij de grote aanbieders een premium account noodzakelijk (vanaf 7 euro / maand). Er is een individueel trainingsplan en de oefeningen variëren in moeilijkheid, afhankelijk van de recente resultaten. Een dergelijk programma is echter alleen echt effectief als zoveel mogelijk hersengebieden zo gevarieerd mogelijk worden aangepakt en geactiveerd - zoals de gebieden voor logica, aandacht of taal.

Intelligentie is een kwestie van trainen

Iedereen heeft eerder de term 'brain jogging' gehoord. Maar bijna niemand komt serieus op het idee om geheugenoefeningen in zijn sportprogramma op te nemen. Tot nu toe! Omdat de nieuwste bevindingen van gerenommeerde hersenonderzoekers verbazingwekkend zijn: slechts ongeveer 40% van onze intelligentie is genetisch bepaald. De rest is een kwestie van trainen! True Fitness Blog introduceert de nieuwe Brain Workout van NeuroNation - niet alleen houdt u uw mentale prestaties actief, u kunt deze verbeteren. Ben je gisteren namen of gsm-nummers vergeten!

Brain Power via NeuroNation-training

Zoals elke spier van ons lichaam, kunnen we ook onze hersenen trainen. En dat is waarschijnlijk veel effectiever dan lang aangenomen. Helaas is een paar minuten sudoku per dag niet voldoende. Geheugentraining is hard werken - tenminste als het om een ​​meetbare en duurzame verbetering gaat. Degenen die maximaal een uur per dag trainen, zullen snel merken dat de logica, concentratie of geheugenprestaties toenemen. Het complexe trainingsconcept is ontwikkeld door NeuroNation samen met wetenschappers en presenteert je elke dag met nieuwe taken die de verschillende hersengebieden uitdagen.

Geen lidmaatschapsverplichting

Iedereen kan de training van NeuoNations proberen zonder geld te hoeven betalen: de 14 gratis oefeningen geven het op. Wie wil de volledige bewegingsvrijheid gebruiken, een premium lidmaatschap voor zeven euro per maand vanaf. Er is een persoonlijke training en een continue registratie van prestatieverbetering. Zodra het programma een verbetering bij de deelnemer detecteert, neemt de behendigheid van de oefeningen toe. Omdat alleen een maximale stimulus de hersenen permanent kan laten groeien.

Waarom werkt NeuroNation?

Het construct van intelligentie is in gespecialiseerde literatuur in twee vormen verdeeld. Verworven kennis en aangeleerde vaardigheden - zoals fietsen - vormen onze "kristallijne intelligentie". "Vloeiende intelligentie" daarentegen, verwijst zowel naar logisch denken als naar probleemoplossend vermogen. Deze vloeibare intelligentie, ook wel werkgeheugen genoemd, kan worden verbeterd door middel van NeuroNation-training. Met name de snelheid van informatieverwerking en ruimtelijk denken kan worden verbeterd, evenals concentratie en aandacht toenemen. Dit zijn vaardigheden die ons verder kunnen brengen in ons werk en in het dagelijks leven. Omdat de lessen die we uit de oefeningen hebben geleerd ons later in het dagelijks leven helpen met overdrachtseffecten. Beter leren, sneller onthouden of ingewikkelde feiten beter begrijpen - iedereen kan dit bereiken met hersengeweld!

4 oefeningen voor de hersenen: download nu!

Eenvoudig en gratis downloaden

Bestel nieuwsbrief

Bestel hier onze gratis nieuwsbrief en ervaring altijd de nieuwste en belangrijkste uit de gamma's sport, fitness, gezonde voeding en nog veel meer - we verheugen ons op jou!

Abonneer u op de nieuwsbrief

train effectief met neuronatie

Stel je eerst eens voor wat je wilt bereiken door de training. Betere cijfers in de studie? Gestructureerd denken en spreken? Vergeet niet zo veel meer? Noteer deze doelen - zodat u gemotiveerd blijft. Begin dan gewoon met plezier in het programma en plan iedereen om de andere dag te trainen. En mis een eenheid niet, dankzij de app die je overal kunt trainen. Degenen die op de hoogte blijven, worden binnenkort met succes beloond. Probeer NeuroNation hier!

Hier kun je NeuroNation gratis testen

Smart Workout - "Detecteerbare effecten na één maand"

Spieren en uithoudingsvermogen kunnen worden verbeterd door sporttraining. En wie regelmatig de grijze cellen gebruikt, verhoogt ook de prestaties van zijn hersenen. De bijbehorende oefeningen zijn online beschikbaar of als een smartphone-app voor onderweg. Dus zelfs de dagelijkse reis per bus of trein kan worden gebruikt om te werken voor de "Braining".

Interview met Rouwen Hirth (29):
De psycholoog ontwikkelt de geheugenoefeningen voor de portal neuronation.de.

Hoe vergelijk je sporttraining en geheugentraining?
Zowel het lichaam als de geest zijn gemaakt om te worden gebruikt en uitgedaagd. Wie het lichaam niet traint, wordt moe, hetzelfde geldt voor de hersenen.

Ze noemen je programma brain-yoga in plaats van hersenkraken. Waarom?
In tegenstelling tot yoga, yoga neemt een holistische benadering - en dat geldt ook voor onze training. Wat belangrijk is, is minder, als de training brain-jogging of yoga voor de hersenen wordt genoemd, maar de oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijke basis - en het plezier is niet te kort.

Kan ik mijn IQ verhogen door geheugentraining?
Onze 'Intelligence'-cursussen zijn gericht op fluid intelligence, die ook wordt gemeten in IQ-tests. Studies tonen aan dat gerichte training van het werkgeheugen de prestaties kan verbeteren in tests die vloeibare intelligentie meten. Daarom neemt het IQ toe door regelmatige training.

Hoeveel tijd moet ik investeren?
Veel studies hebben aangetoond dat er al detecteerbare positieve effecten zijn na ongeveer een maand van regelmatige training. Het zou goed zijn als je ongeveer vijf keer per week ongeveer 20 tot 30 minuten traint.