Beproefd: SH'BAM Dans het uit!

Huidige hits uit de hitlijsten, eenvoudige dansbewegingen en veel plezier - dat belooft SH'BAM, de nieuwe danstraining van LES MILLS. We hebben gewiegd.

SH'BAM

De discobal flitst achter mij, de dansmuziek brult uit de dozen - en het is pas 12 uur 's middags. SH'BAM, een dance-cardioprogramma, wacht op ons. Terwijl ik nog steeds nadenk over de vele verschillen tussen mij en John Travolta, gebeurt het al met de Masterclass. Isabell Schruf, de 28-jarige bondscoach voor SH'BAM in Duitsland, is een motiverende aas. Al bij de warming-up ben ik volledig in de vingertoppen.
Na 45 minuten plezier met de dansnummers van disco, hiphop, salsa, pop en jazz ben ik helemaal uitgeput. "Je kunt dansen, dat ziet er zo goed uit!" - Isabell maakt me gelukkig. De choreografieën zijn kort, eenvoudig en echt snel, het ene dansinterval najaagt het volgende. Van beginners tot professionals, we geven alles: sprongen, poses en passen - geen probleem. "Als het te ingewikkeld wordt, laat je armen vallen, " roept Isabell, en het werkt echt. Bij het afkoelen en strekken verbaas ik me erover dat de tijd al rond is, zonder dat ik maar één keer de klok heb gescoord. En met de laatste pose geloof ik dan: SH'BAM is gewoon een kwestie van oefenen. Tenslotte is John Travolta ook klein begonnen.


Wat brengt SH'BAM?

SH'BAM is een effectief cardioprogramma voor het hele lichaam dat snelle bewegingen en korte herstelperioden combineert, en bevordert ook het uithoudingsvermogen door een hoge dynamiek. Het is bedoeld om individuele fitheid en vetverbranding te verhogen, waarbij ongeveer 400 calorieën per uur worden verbrand. De danspassen trainen vooral de spieren van de benen, billen, taille, schouders en armen. Op de voorgrond is het plezier van de dans, zodat je op elk fitnessniveau kunt komen.


Waar is SHAMAM?

Zoals alle klassen van LES MILLS, komt SH'BAM uit Nieuw-Zeeland en werd in november 2010 gelanceerd in de eerste Duitse studio's. Sinds januari van dit jaar loopt het landelijk, nu in 90 studio's. Muziek en choreografieën veranderen elke drie maanden. Overigens is de naam SH'BAM een puur fantasieproduct en heeft geen enkele betekenis.