Cooline koelvest in de test Uitgevoerd: hardlopen met koelvest

Een verkoelend vest voor sport - vooral in het heetste seizoen klinkt in eerste instantie als een goed idee. We hebben het model van de Cooline op de trimbaan genomen en geprobeerd.

Een verkoelend vest voor atleten - nu met een recordtemperaturen van Duitsland een verleidelijk idee. Maar hoe komt een extra vest op de joggingbaan? We hebben het geprobeerd.

Het koelvest

Het Cooline vest, in de handel verkrijgbaar voor 279 euro, werkt op het fysische principe van verdampingskoeling. Eenmaal onder de kraan gehouden, zuigt het materiaal met de naam "high-tech non-woven" volledig. Het vest voelt meteen koel aan, volgens de fabrikant zou dit tot 40 uur moeten duren en zelfs tot betere prestaties leiden. Nadat je het hebt uitgewrongen, druppelt er eigenlijk geen water meer uit. Je hebt dus niet het gevoel een natte handdoek op het lichaam te dragen. Meer informatie over het systeem is beschikbaar op de website van de fabrikant www.cooline.info

beproefd

Dus neem ik het Cooline-vest mee op mijn ochtend jogging tour in het park. Ondanks de vroege ochtenduren is de zomerse lucht al goed 24 graden - dus verfrissing is zeker welkom. Zoals beloofd verkoelt het vest best aangenaam, uiteraard kun je na een paar ronden nog steeds zweten. Het valt ook op dat het vest een niet onbelangrijk gewicht heeft: afhankelijk van de opgeslagen hoeveelheid water tot 1, 5 kilogram. Normaal gesproken irriteert het gewicht van de sleutel van de voordeur in mijn zak me tijdens het joggen, dus ik moet wennen aan de nieuwe ballast. Omdat het vest luchtcontact nodig heeft voor optimale koeling, wordt het over de kleding gedragen, wat enige geïrriteerde blikken oplevert van de bezoekers van het ochtendpark. Je lijkt een beetje op een lid van een speciale eenheid. Na een paar stappen is het al duidelijk: het vest blijft niet stevig op het lichaam zitten. Bij elke stap wankelde ze een beetje op en neer, zelfs nadat ik haar dichterbij had gesjord met de klittenbandriemen. Persoonlijk stoor ik me een beetje tijdens het hardlopen.

conclusie

Het verkoelende effect is best aangenaam, duurt lang en het vest vereist niet veel onderhoud of verzorging. Voor mij persoonlijk zou het gewicht op de lange termijn te hoog zijn, bovendien wankelt het vest merkbaar. Buyingressierte zou alleen individueel moeten testen voor de prijs van 279 euro, ongeacht of ze het vest niet irriteren met de sport. Ik denk dat zo'n koelvest meer zin heeft voor sporten waarvoor uitgebreide, hittebestendige beschermende uitrusting vereist is. Onder de volledige kogelvrije vesten van voetbalspelers is ze waarschijnlijk in betere handen dan de gewone jogger.

Cooline koelvest

• Oppervlak gemaakt van sneldrogend materiaal.

• Bevestiging met 2 klittenbandriemen

• Machinewasbaar

Internet: www.cooline.info

Conclusie: Pro: Koelingseffect is aangenaam, duurt lang. Vest is gemakkelijk te verzorgen.
Contra: extra gewicht bij hardlopen, vest teeters aanzienlijk op en neer, hoge prijs