Bodyformer in de test Bodyshaping gemakkelijk gemaakt?

Snel spieren opbouwen en de figuur verstevigen - dit is wat de Bodyformer via elektronische spierstimulatie (EMS) wil bereiken. We hebben het apparaat getest.

In plaats van oproer te veroorzaken zoals gebruikelijk in de klas, is de Bodyformer anders. Ik klim in een nauwsluitend microvezelpak, dat op alle grote spieren wordt geleverd met in totaal 20 elektroden. Aan beide kanten ben ik volledig bedraad en verbonden met de Bodyformer. De gespannen nek krijgt twee zelfklevende elektroden extra. Nu kan de test starten in de Hamburgse fitnessclub Aspria. Trainer Anja trekt de sprayfles uit en maakt met lauw water alle elektroden goed nat - belangrijk voor de geleiding van de stroom op het lichaam. Daarom zou ik alleen katoenen ondergoed moeten dragen. Vers bewaterd, voel ik me een kamerplant. Je kunt ook een pak onder de douche nemen, maar dat zal ik later proberen. Het is niet mijn ding om kletsnat door de hele club te sjokken.

Hoe werkt de Bodyformer?

"De Bodyformer lijkt gewoon een mini-workout, maar het is enorm effectief", legt Anja uit. In slechts 20 minuten totale lichaamstraining worden alle spiergroepen (op de armen, benen, borst, buik, rug en billen) tegelijkertijd gestimuleerd door een stroomimpuls en gestimuleerd tot samentrekking, veel intenser dan mogelijk is door vrijwillige spanning. Afhankelijk van het programma, werkt de Bodyformer net zo intensief als vijf uur training op de apparaten. "Daarom zou je maar twee of drie keer per week op de Bodyformer moeten werken. Het lichaam heeft 48 uur nodig om te regenereren. "Cardio-training is bovendien oké, verdere spieropbouwende training op dezelfde dag is taboe. Extra voordeel: de Bodyformer stimuleert de diepere spieren die moeilijk te bereiken zijn voor traditionele training.

En actie: Bodyformer

Oorspronkelijk komt de Bodyformer van fysiotherapie. Vier programma's worden gebruikt in de Aspria - van de zachtere Body Slim voor vetverlies en huidverstrakking tot intensieve Turbo Boost voor fitnesscrackers. We kiezen voor Body Workout om de spieren te versterken en aan de slag te gaan. Gedurende drie seconden stromen de pulsen door het lichaam, vijf seconden is pauze. "Terwijl de impuls binnenkomt, draaien alle spieren, zijn sterk, ademen nu uit ... en ontspannen weer." De kracht van de individuele impulsen kan individueel worden geregeld van 20 tot 66. Laten we beginnen met 27, waar ik goed in ben. Het moet hoe dan ook wennen - zoals immense slaperige voeten.
Afhankelijk van de geleidbaarheid van het weefsel, de vetlaag en de dagelijkse vorm kan worden aangepast, dus ik drijf biceps en triceps naar beneden, maar de dijen voor en achter en buik omhoog - vaarwel probleemgebieden, hier komt de DJ op de cybermenger. Anja laat me statische oefeningen zien voor alle spellen, later gaan we over op dynamische bewegingen. Aan het einde van de 20 minuten doet de beloning - zachte massage golven het goed. Het apparaat geeft 176 weeën weer. Wauw, dat komt overeen met 176 herhalingen op een klassiek apparaat.

Prestaties en pijnlijke spieren

Lagere spierlagen, daar zijn ze. De volgende dag krijgt pijn overal een nieuwe dimensie, hoewel ik meestal regelmatig train. Na twee maanden zou je duidelijk succes moeten zien, ik begin met 10 eenheden, elke keer alleen met een trainer, die me ook oefeningen laat zien met balance pad, dumbbells en tubes - wat een luxe! Na vier weken zien armen, billen en benen er strakker uit, het meetlint toont in totaal 7 centimeter minder omtrek. Mijn gewicht bleef echter hetzelfde, evenals de vetmassa.

Waarom elektronische spierstimulatie?

Iedereen die bereid is om nieuwe wegen in te slaan tijdens de training zal snel succes zien met de Bodyformer EMS in slechts twee keer 20 minuten per week. Het apparaat wordt daarom graag gebruikt na de zwangerschap, bijvoorbeeld om het lichaam weer in vorm te brengen. Studies aan de Duitse Sport Universiteit Keulen lieten een aanzienlijke toename in kracht en prestaties door EMS zien. Experts adviseren echter om de Bodyformer alleen te gebruiken als aanvulling op conventionele training en te combineren met duursporten. Anders neemt de gevoeligheid voor letsel toe met eenzijdige spieropbouw, waardoor het coördinatievermogen niet wordt getraind.

Wie zou het moeten vermijden?
Zwangere vrouwen, mensen met pacemakers of een verhoogd risico op trombose mogen niet op de Bodyformer trainen. Koperspiralen kunnen leiden tot ontsteking. Als u niet fit bent, kunt u het beste eerst de arts raadplegen.
Kosten en studio's
Afhankelijk van de studio worden de apparaten voor elektronische spierstimulatie Bodyformer, Body Tec of Body Transformer genoemd en worden ze in veel Duitse steden aangeboden. 20 minuten kosten tussen de 10 en 25 euro in het huurpakket, in het abonnement is het goedkoper. Ik heb de body shaper getest in de fitnessclub Aspria in Hamburg.