Beproefd en getest BCM: schud shakes en instant soepen

De zomer komt eraan - en de behoefte aan het bikini-figuur. Een klaar dieet belooft snel kilo's te verliezen. BCM in de test - hoe werkt het dieet? We hebben het geprobeerd.

Het principe
BCM staat voor Body Cell Mass, de lichaamscelmassa die bestaat uit energievretende cellen zoals spieren en organen. Al 25 jaar biedt BCM een dieetprogramma aan dat is ontworpen om deze lichaamscelmassa te beschermen en in plaats daarvan lichaamsvet te verminderen. Het programma kent drie principes: 1. Negatieve energiebalans: u eet minder calorieën per dag dan het lichaam verbruikt. 2. Nutrient Inname: de BCM-producten zijn ontworpen om het lichaam te voorzien van voldoende voedingsstoffen en om de spiermassa te behouden. Elke BCM-maaltijd heeft ongeveer 220 calorieën. Een van de maaltijden wordt bereid als een gemengd dieet. 3. Het verminderen van insulinespiegels: drie maaltijden per dag, met een pauze van tussen de vier en zes uur, houden het insulinegehalte laag en zorgen voor vetverbranding. Snacks en snacks zijn taboe.
Afvallen zou gepaard moeten gaan met een algemene verandering in het dieet, zodat in de gewichtsverliesfase slechts één, later twee BCM-maaltijden en, na het bereiken van het gewenste gewicht, alle drie de maaltijden per dag worden vervangen door gezonde gemengde diëten.
Dat is het dieet
Ik krijg een "BCM Starter Pack extra" voor zes weken, met Formula Package voor twee dagen, shakes in vanille en chocolade, tomatensoep en repen in de smaken chocolade, cranberry en yoghurt. Daarnaast een shaker en een testset met shakes en soepen in andere smaken. Alles lijkt meer op bereide maaltijden dan op culinaire hoogstandjes, maar het gaat allemaal om afvallen.
Zes weken alleen shakes, bars en soepen
Ik ben zeer gemotiveerd en start het dieet, maar de eerste dagen zijn erg zwaar. Voor een verandering van dieet worden alleen vanillle shakes gegeven gedurende twee dagen, vijf keer per dag. Ik heb honger en hoofdpijn en grommend, bevriest 's avonds - maar na het weekend zijn er twee kilo verdwenen. Lijkt te werken, dus ik blijf doorgaan.

Kan ik dit uitstellen?
Schokoshake in de ochtend, salade tijdens de lunch, tomatensoep in de avond. Zo zien mijn dagen er nu uit, heel verdrietig op het culinaire vlak. De chocolade shake in de ochtend is nog steeds goed en duurt tot de middag. Precies op tijd om 12 uur gromt de maag, ik huil om een ​​echte maaltijd, ik kijk uit naar 'echt' eten, klaargemaakt door mijzelf. Ik ben helemaal niet tevreden over de soep in de avond. Eigenlijk vind ik tomatensoep leuk - maar dit model smaakt ofwel te zout of te lui met een beetje meer melk - en is niet vol. In het testpakket vind ik nog steeds broccoli, kipkerrie en aardappelprei soep - alle soorten zijn smakelijker dan de tomaat, ik heb nog steeds honger. Ik zou graag hun avondsandwiches willen stelen van het bord van de familie die zich om me heen verzamelde en zich gelukkig vulde.
Melkhoeveelheden en smaak knipperen
Alle shakes en soepen worden bereid met elk 300 milliliter melk. 600 milliliter melk per dag raakte mijn maag. In plaats daarvan kun je overschakelen naar karnemelk, sojamelk of kwark naar poeder - maar de soepsmaak helpt niet verder. Wat niet werkt, zijn de bouten. Ze zijn super handig om mee te nemen, maar ontzettend zoet in elke soort. Ik eet het alleen omdat er niets anders is.
Uit na twee weken
Na twee weken gooi ik het dieet uit. Mijn kilofrust is niet groot genoeg voor een dergelijke strikte dieetverandering. Volgens Stiftung Warentest werkt BCM beter met een hoog overgewicht en een BMI van meer dan 30, omdat dan snel successen worden ingezet. Gelukkig is het niet zo ver. Ik ben niet consequent genoeg, mis tussendoor verse groenten en fruit en begin vals te spelen. Daarom, afgezien van de twee kilo vanaf het begin, niets meer.
Waar zijn de coaches?
Mijn poging om gecoached te worden door een lokale BCM-consultant faalt bij twee verschillende contactpersonen. De ene is net gestopt, de andere staat op de tijden die op het internet voor gesloten deuren zijn gepubliceerd - uiteraard zijn de raadplegingsafspraken en contacten op de website niet up-to-date. Online werkt het advies snel en vakkundig. Ten slotte, denk ik, vervang gewoon vanaf nu 's morgens of' s avonds een maaltijd met een shake - er is nog genoeg poeder aanwezig.

CONCLUSIE

Pluspunten:
Beproefd, beproefd en getest concept met eenvoudige implementatie, u hebt alleen laag-calorische melk nodig. Snel, gemakkelijk, gemakkelijk mee te nemen voor werkende mensen. Een "echte" maaltijd per dag verhoogt de stemming. De smaak van de shakes en sommige soepen is oke. Geen ongepaste beloftes op de website, geen nepmodellen maar echte mensen. Competent, snel online advies.
minpunten:
Problemen met de echte consultants - misschien was het gewoon pech. De smaak is op de lange termijn erg eenzijdig, de repen smaken verschrikkelijk - er moet veel leed zijn om bij te blijven. Over het algemeen vrij duur: mijn "StartPacket extra" kost iets minder dan 180 euro.