Gehaktest getest Getest: gehakt vlees licht

Een nieuw product maakt de conventionele gehakt competitie: "hackplus" heeft minder vet en minder cholesterol. We hebben het geprobeerd!

Spaghetti met bolognese saus - heerlijk opnieuw en opnieuw. En als u tijdens het eten nog steeds calorieën kunt besparen, des te beter! Er is onlangs een nieuw product in de supermarkt: "hackplus" is een pasteivulling met 30 procent minder vet en 30 procent minder cholesterol. Het hoogtepunt, volgens de fabrikant: de toevoeging van plantaardige eiwitten maakt een bijdrage aan een uitgebalanceerd dieet mogelijk. Alles is in orde, maar proeft het in een spaghetti bolognese? We kwamen voor u in de keuken en testten "hackplus": kleur, geur, consistentie en vooral smaak werden nauwkeurig bestudeerd door de blogs van True Fitness. Bij een blinde proeverij werden conventioneel vlees en "hackplus" bemonsterd en geëvalueerd.

Liep naar de gehaktballen!

Het keukengevecht kon beginnen: moest eerst geloven in het gehakt van "hackplus", dat werd verwerkt tot kleine gehaktballetjes. Zodat alleen de pure smaak van vlees kon worden geëvalueerd, werden de ballen alleen verfijnd met een beetje ui, zout en peper. Op dezelfde manier werd conventioneel gehakt bereid. Beide gerechten moeten in directe vergelijking worden bediend. "Neem een ​​maaltijd!" Met dit verzoek was het gemakkelijk om de collega's weg te halen van het bureau en de keuken in te lokken. Het was stevig.

Beoordeling beoordelen: kan de normale hack niet bijhouden

Onze testers proefden het conventionele gehakt in gehaktballetjes. In twee gevallen werd echter geen verschil opgemerkt met conventioneel gehakt vlees. Deze testers zouden "hackplus" als een alternatief eten vanwege het lagere vetgehalte. Wat consistentie betreft, werd "hackplus" als zachter en malser beoordeeld dan traditioneel gehakt. De geur van het product werd door de meesten als "neutraal" geclassificeerd, de kleur een beetje helderder dan conventioneel gehakt vlees.

Onze conclusie:

"Hackplus" is een gehakt alternatief voor figuurbewustzijn. Met ongeveer 2, 30 euro per 400 g-verpakking is het slechts iets duurder dan conventioneel gehakt (afhankelijk van de plaats van aankoop). Of het volle genot gegarandeerd is, maar sterk afhankelijk is van de voorbereiding. In een bolognese saus proef je vrijwel geen verschil, maar met klassieke gehaktballen of gehaktballen. Er zijn drie variëteiten beschikbaar: rundvlees, gemengd, varkensvlees.
Onze tip: om calorieën te besparen voor gehakte sauzen.
Prijs: Ca. 2, 30 per 400 g
Dat zit erin:
100 g "hackplus" gemalen rundvlees inbegrepen
205 kcal
20, 5 g eiwit
1, 5 g koolhydraten
13 g vet