Compressiekousen Prachtige lichte benen

Compressiekousen zijn geweldig. Lichte, slanke benen, snel herstel na het sporten - de blogtest True Fitness.

Compressiekousen leek me altijd een onderwerp voor ouderen met veneuze aandoeningen. Twee jonge collega's leerden me een beter: ook in het midden van de jaren twintig zijn bekend dikke benen, spataderen en zwakte. Gelukkig zijn compressiekousen nu ook verkrijgbaar in chic, en aangezien ik graag mijn gewrichten opsmuk na een lange dag aan de balie, besloot ik compressiekousen uit te proberen.

Meet benen

Het is belangrijk dat u medische compressiekousen koopt en dat uw benen worden gemeten in de winkel voor medische artikelen voordat u ze koopt. Omdat alleen goed passende compressiekousen druk uitoefenen op de aders, zonder auszuschnüren. Het bloed kan niet in de voeten wegzakken en de speciale microvezelstof van de kous zorgt ervoor dat het bloed ook weer naar het hart wordt gepompt. De meest intense druk wordt toegepast rond de enkel.

De juiste compressiekousen

Het weefsel van medische compressiekousen verschilt afhankelijk van of ze voor dagelijks gebruik of voor lichaamsbeweging zijn. Ik probeer sportkousen van het bedrijf Bauerfeind in vrij retro-lichtblauw en een niet-verstelbare full-leg-versie met veter op de dij. Helaas zijn mijn vingernagels niet perfect en trek ik een draad in de linker kous. Het sluit onmiddellijk als een vuist rond mijn been. Ten eerste is het gevoel een beetje eng. Maar als de delen goed zijn, is het geweldig - rennen zoals op wolken. Ik ben niet zo snel als Sabrina Mockenhaupt, een van de snelste lange-afstandslopers in Duitsland en een fan van de lichtblauwe delen. Maar na 50 minuten zijn mijn benen nog steeds licht. Het aantrekken en aantrekken van de compressiekousen is een beetje vervelend, omdat ze vrij strak zijn.

Wat kunnen compressiekousen doen?

Volgens een studie van het Institute for Applied Training Science, Department of Sports Medicine van de universiteit van Leipzig, is "het beschermende effect van medische compressiekousen op de veneuze functie, bloedstroom en oxygenatie wetenschappelijk bewezen." Drie maanden na de studie werden de deelnemende atleten opnieuw geïnterviewd. Resultaat: Het dragen van medische compressiekousen lijkt een positieve invloed te hebben op het herstel, zelfs na zware training en concurrentiestress.

Drinken en compressiekousen

De magenta overhangers die ik tijdens een lange feestavond heb getest met vier uur onafgebroken dansen op hoge hakken. Een goede tip voor alle moerassen: ze blijven langer fit, hebben geen dikke voeten of zwaar gevoel in de benen en voelen zich ook helemaal sexy met de Halterlosen. Natuurlijk niet logischerwijs in de midzomer, dan zijn compressiekousen nogal deprimerend.

Kosten en contante subsidie

Medische compressiekousen kunnen door de arts worden voorgeschreven als er sprake is van een veneuze insufficiëntie. Dit vereist een veneus ventielonderzoek met echografie, dat wordt uitgevoerd door een fleboloog. Aangepaste medische compressiekiemsokken kosten ongeveer 70 euro, z. B. de Venotrain sportkous van Bauerfeind. Running sportsocks, z. Vanaf CEP zijn er vanaf 40 euro (maar deze kunnen niet worden voorgeschreven).