Kook AMC-potten in de blogrecensie van True Fitness

Gezond koken zonder vet - gemakkelijk en snel. Dat is wat de nieuwe set van AMC zou moeten doen. Maar behouden de AMC-potten wat ze beloven? True Fitness Blog voert de oefentest uit.

Dat klinkt geweldig: "Gezond koken, zonder vet, maar met succes - alles is gemakkelijk en snel". Dat zou mogelijk moeten zijn met het nieuwe pottensysteem van AMC. True Fitness Blog heeft de nieuwe AMC-potten getest om te zien of je echt kunt doen zonder vet en hoe het resultaat smaakt.
Het AMC Premium-systeem
De AMC Premium-systeemset bestaat uit een kookplaat, een vacuumsealer, combinatie-elementen en diverse kookpotten met speciale deksels (zie onderstaande foto) die het kookproces aangeven. Dit zou moeten bijdragen aan een zachtere bereiding en frituren zonder vet. De set is niet verkrijgbaar op de markt maar wordt privé gedistribueerd met kookdemonstraties vergelijkbaar met het principe van de Tupperpartys.

Probleem 2: Hoe werkt het deksel?
Zo'n high-tech deksel is geweldig, maar hoe werkt het precies? De kooktijd van 20 minuten is vereist om de gebruiksaanwijzing te lezen. Heel ingewikkeld. We volgen het motto "Leren door te doen". De pot staat op de NAVIGENIO-kookplaat, die op het hoogste niveau staat. Zodra de ingrediënten zijn gekookt, verschijnt een kleine rode balk in het zachte venster. Het deksel moet worden verwijderd - niet gemakkelijk. De grap op de AMC-set: de kaas die over de ingrediënten wordt verspreid, wordt gegratineerd met behulp van de kookplaat, die nu als deksel dient. Helaas piept de plaat hinderlijk - gedurende 8 minuten. De groenten smaken goed en zijn goed, maar sommige noedels zijn nog steeds een beetje moeilijk. De kruiden waren een beetje te zwak, maar dat kan worden verbeterd. Verbazingwekkend: een pasta casserole gemaakt van rauwe pasta is eigenlijk klaar om te eten in minder dan 20 minuten!

De test
Ons testgerecht is een vetvrije geroosterde kalkoenfilet met "bliksem noodle ovenschaal" uit het AMC kookboek. Veel plezier met het vlees: de kalkoen kan eigenlijk helemaal zonder vet braden. Het vlees krijgt zelfs een lichte kleur. Je moet echter flink opscheppen, de Brataroma is erg zwak.
Probleem 1: toewijzing van potten
De potten zijn niet gelabeld, de toewijzing van het deksel is daarom moeilijk. Jammer. Het kost weinig tijd voor de bereiding om te koken, alleen uien moeten worden gesneden. De resterende ingrediënten, zoals pasta, room, bouillon en Tiefkülgemüse alleen in de pot en meng. Plaats het deksel erop en op de kookplaat NAVIGENIO.

conclusie
Het bedienen en hanteren van het AMC-systeem vereist geduld en empathie. Zorg ervoor dat u de introductie van de veldservice gebruikt. Daarentegen is koken snel en effectief. De voorbereidingstijd is kort, dus ideaal voor mensen met weinig tijd. De hoge prijs van 1500 euro is alleen de moeite waard als je vaak kookt. De kwaliteit lijkt bovengemiddeld, het vetvrij koken is alleen mogelijk door de zeer goede bodem- en warmtegeleiding.
Prijs : ongeveer 1500 €
Hantering: gecompliceerd en veeleisend
Smaak: heel puur, je moet iets sterker kruiden
Gezondheid: in feite is het volledig vetvrij, groenten behouden hun heldere kleur, vitamines worden beter bewaard