Laag koolhydraatbrood in de test Hoe smaakt het nieuwe koolhydraatarme brood?

Low Carb-producten zijn trend. Maar we vonden noodles en Co. zonder koolhydraten echt heerlijk. Misschien zal dat nu veranderen. We proefden het nieuwe low carb brood.

De Duitsers houden van hun brood, vooral 's avonds. Maar dat is het probleem - een koolhydraatarm dieet vereist de reductie van bijna alle koolhydraatbronnen, vooral 's avonds. En als we eerlijk zijn, proeft een plakje kaas of ham niet zonder brood. Hier zal het nieuwe koolhydraatarme brood worden gebruikt. Het principe van koolhydraatarme diëten is duidelijk: een lage inname van koolhydraten houdt het insulinegehalte laag, waardoor de vetverbranding toeneemt. Deze aandoening wordt ketose genoemd. Zodat het niet gaat om het verminderen van de spiermassa, zou meer eiwitrijk dieet moeten worden geconsumeerd. Koolhydraathoudende monteurs zoals bananen, gedroogd fruit, fruityoghurts en sappen zijn verboden, net als snoep. Toch krijgt het geen honger, omdat eiwit de meest bevredigende bron van energie is.


Dat belooft het koolhydraatarm brood

26 procent eiwit heeft het koolhydraatarm brood. Dit is een hoger eiwitgehalte dan een steak (ongeveer 21 procent) en 4-5 keer zoveel als een conventioneel tarwe- of roggemixbrood. Tegelijkertijd is het koolhydraatgehalte slechts 7, 4 procent - ongeveer 5-6 keer minder dan bij "normale" broden. Bovendien, sterke 10 procent vezels. 10, 3 procent vet zorgt voor een volle smaak. Ziet er op het eerste gezicht veel uit, maar als je de voedingswaarden dichterbij bekijkt, zul je zien dat slechts 1, 3 procent van verzadigde vetten is inbegrepen. De resterende 9 procent maakt gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren. Nog steeds interessant voor diabetici: 100 gram kant-en-klare producten komen overeen met 0, 62 broodeenheden. Klinkt als een perfect alternatief voor de vorige koolhydraatbron die brood vertegenwoordigde. De belangrijkste vraag blijft: smaakt het brood goed?


Onze proeverij: de conclusie

Met een totaal van 10 personen hebben we het koolhydraatarm brood in verschillende dagen geproefd. Het resultaat was indrukwekkend: verenigd enthousiasme! Het low carb brood werd door iedereen goed ontvangen. Vrij neutraal van smaak, maar nog steeds heerlijk, het is niet te onderscheiden van conventionele broden. Verbazingwekkend, het is nog steeds vers en sappig, zelfs na enkele dagen. De vele granen maken de smaak compleet. Zelfs geroosterd is het een plezier. Het koolhydraatarm brood ziet er heel licht uit, bij sommige van onze testers was de verzadigingsfactor niet zo hoog - maar met de voedingswaarden kun je een snee meer schoonmaken!


Voor wie is het brood geschikt?

Mensen met allergieën moeten weten dat het brood gluten, soja en sesam bevat en mogelijk ook sporen van melk, hazelnoten en lupinen bevat. Bovendien is de alleskunner geschikt voor mensen met weinig koolhydraten, diabetici en iedereen die op lange termijn van dieet wil veranderen om gewicht te verliezen of om gewicht te behouden. Het koolhydraatarm brood kan in 3000 bakkerijen in heel Duitsland worden gekocht. Het is verkrijgbaar als brood van 500 gram tegen een gemiddelde prijs van ongeveer 3 €. Meer informatie over

True Fitness Blog introduceert twee heerlijke en low-calorie low carb broodrecepten:

Low carb brood met Bündnerfleisch


ingrediënten:
Voor de mierikswortel-quark: 100 g dunne kwark, 5 g verse mierikswortel, 2 stengels basilicum, zout, peper, gemalen koriander
4 sneetjes brood, 100 g Bündnerfleisch, 20 g roomkaas (4%)
Voorbereiding: bereid eerst de kwark voor. Was basilicumblaadjes, schud en snij in dunne reepjes. Schil mierikswortel en wrijf op een niet erg fijne rasp. Meng de geraspte mierikswortel en basilicum met de kwark en breng op smaak met koriander, zout en peper.
Snij vier sneetjes low carb brood en strooi het dun met de roomkaas. Verspreid de Bündnerfleisch op de sneetjes brood. Serveer met cottage cheese.
Voedingswaarden per portie (ongeveer 200 g): kcal 280, eiwit 34 g, vet 10 g, KH 9 g

Gegrilde garnalenspiesjes voor laag koolhydraatarm brood


ingrediënten:
200 g komkommer, 1 theelepel limoensap, 1 theelepel zonnebloemolie, 1 theelepel gehakte dille, 200 g kant-en-klare, gepelde garnalen, 1 theelepel olijfolie, 4 sneetjes low carb brood, zout, peper, chilivlokken
Voor de dip: 80 g magere kwark, 1 stengel verse citroengras, 4 g verse mierikswortel, zout, peper
Bereiding: Was de komkommer en snijd de twee uiteinden af. Schil met een dunschiller de stroken ongeveer 2 cm breed. Schil helemaal rond tot alleen de kern is overgebleven. Dit kan niet worden gebruikt. Zet komkommerreepjes aan met de olie, gehakte dille, limoensap, zout en chili vlokken.
Maak nu de dip: snij fijne ringen van de dunne kant van het citroengras en plaats deze in de kwark. Schil de mierikswortel en wrijf met een middelgrote fijne rasp en voeg toe aan de kwark. Goed roeren, op smaak brengen met zout en peper.
Verwijder de darmen van de garnaal. Verdeel de garnalen op 4 houten spiesen. Borstel de spiesjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de spiesen nu op een contactgrill of in een braadpan met antiaanbaklaag gedurende 2 minuten aan elke kant.
Serveer spiesjes met komkommers, mierikswortel dip en low carb brood.
Voedingswaarden per portie (ongeveer 320 g): kcal 350, eiwit 44 g, vet 13 g, KH 11 g