Koffiemachines testen zwarte magie

Bent u op zoek naar een goede en tegelijkertijd goedkope koffiemachine? Geen probleem - nooit was de selectie zo geweldig. True Fitness Blog heeft uitgebreid 10 topmodellen getest.

Pad- en capsulemachines zijn ideaal voor koffiefans die niet zoveel geld willen investeren. Prijzen liggen tussen 79 en 249 euro (met geïntegreerde melkopschuimer). In de padmachines kunt u nu kiezen uit veel verschillende Padsorten, sommigen zelfs koffiepoeder. Ze bereiden echter alleen Caffè Crema, wat extra thee. Liefhebbers van espresso moeten een van de capsulestelsels kiezen. Al voor 99 euro, brouwt de Krüger K-fair een officiële kleine zwarte man. Iedereen die een systeem kiest, is echter gebonden aan het respectievelijke capsulestelsel en betaalt 24 tot 37 cent per kopje. Drie van de apparaten bieden ook melkschuim uit de capsule - maar alle drie konden ons niet overtuigen: echte melkschuim fans komen hier niet op hun kosten.

K-fairy - The simple

Een goedkope koffiemachine met topdesign. Alleen met eigen capsules om te bedienen (6 variëteiten zijn beschikbaar), zeer gemakkelijk te gebruiken.

Espresso: 24 cent
Smaak: Espresso zeer goed, lage zuurgraad, vol.

Conclusie: onze tip voor beginners.

Cafissimo - de alleskunner

Mooie, hoogwaardige machine met geïntegreerde melkopschuimer (dat moet!). Vele kleuren om uit te kiezen. Alleen met eigen capsules om te bedienen (8 soorten, ook cafeïnevrij).

Espresso: 25 cent
Smaak: Espresso goed, Siziliano erg sterk.

Conclusie: veel machine voor het geld.

Pixie - De fijne kleine

De nieuwe kleine uit de Nespresso-familie (hier door Krups), compact, eenvoudig te bedienen. De duurste capsules, maar een enorme selectie (16 plus seizoenen).

Espresso: 33-37 cent, afhankelijk van de variëteit
Smaak: Espresso erg goed, afhankelijk van de variëteit.

Conclusie: voor puristen.

Senseo - de klassieker

De moeder van alle padmachines is al een klassieker, supereenvoudig in de bediening. Top voor één huishouden. Senseo heeft 16 soorten koffie.

Caffè Crema: vanaf 10 cent
Smaak: afhankelijk van de gekochte pad.

Conclusie: snel een kopje koffie? Het kan niet eenvoudiger.

Petra KM 3508 - The Practical

De eenvoudige machine maakt een goede caffè crema en werkt ook met koffiepoeder - dit bespaart geld.

Caffè Crema: vanaf 10 cent
Smaak: afhankelijk van de gekochte pad.

Conclusie: voor degenen die geen zin hebben in een conventionele koffiemachine.

Guzzini - De Italianen

Mooi, eenvoudig retro-ontwerp. De bijbehorende pads zijn verkrijgbaar in 3 varianten (conventioneel passen niet). Net als bij een maagmachine wordt aan de zijkant een filterhouder ingebracht.

Espresso: 31 cent
Smaak: typisch Italiaans, sterk.

Conclusie: Real Italia-gevoel

Tassimo - Het speelse

Espresso: vanaf 25 cent
Smaak: heerlijke espresso.
Werkt alleen met eigen schijven, maar de selectie is enorm: 22 koffie (onder andere Starbucks), 7 koffie, 5 thee, 4 soorten cacao. Grappig: kleurenschalen ter vervanging (ongeveer 20 euro).

Conclusie: Hier is verscheidenheid aan troefkaart!

Piccolo - de kleinste

Espresso: 28 cent
Smaak: Espresso oké, latte macchiato van melkpoeder is beter dan de anderen (Tassimo, K-sprookje). Zeer eenvoudige bediening, schattig pinguinontwerp. Draait alleen met eigen Dolce Gusto-capsules (9 variëteiten).

Conclusie: het besparen van ruimte gemakkelijk gemaakt.

Nespresso / Citiz & Milk - The Noble

Noble retro design, hoogwaardige afwerking. De Citiz Milk van De Longhi heeft een extra melkopschuimer. Alleen met Nespresso-capsules (16 kopkoffie).

Espresso: vanaf 33 cent
Smaak: Espresso erg goed, afhankelijk van de variëteit.

Conclusie: mooi minimalisme voor koffie-puristen.

Fino Multi - de alleskunner

Kan met elke pad worden gebruikt. Ook voor filterkoffie met minifilters voor een kop. Thee kan los of in een theezakje worden bereid. In de operatie moet echter een einfuchsen worden uitgevoerd.

Caffè Crema: vanaf 10 cent
Smaak: goede crema, smaak oké.

Conclusie: veelzijdig!