Sledbarrow in de test Wat kan het nieuwe trainingsapparaat Sledbarrow doen?

Vanuit Canada hebben we een wereldprimeur: de Sledbarrow. Het trainingsapparaat is geschikt voor een verscheidenheid aan oefeningen in atletische training, crossfit en functionele fitnesstraining. We hebben het getest en vertellen je waar het goed voor is!

Photo Gallery

Is het een slee? Of liever een kruiwagen? Deze vraag kan eenvoudig worden beantwoord bij Sledbarrow: beide! Het is duidelijk dat de Sledbarrow de innovatie van het jaar is onder de functionele atletische trainingsapparaten. De Sledbarrow is ontwikkeld door personeel en professionele coaches Andre Agate en Jason McPherson in Canada. Voor het ontwikkelingsproces van de Sledbarrow duurden de twee een jaar. De Sledbarrow werd voor het eerst geïntroduceerd in januari 2011 op de NSCA-conferentie (National Strength and Conditioning Association) in Dallas, Texas. Ondertussen heeft het trainingsapparaat zich gevestigd in Canada en de VS. In Duitsland is er al een verdeling over.
Wat kan de sledbarrow doen?
De bijzonderheid van de Sledbarrow is dat het de drie trainingsapparaten, de glijbaan, de duwslede en de trainingskruiwagen verenigt. Snelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen moeten kunnen worden getraind volgens de behoeften van atleten. Bij verschillende Noord-Amerikaanse professionele clubs en atleten, Crossfit Gyms en de speciale krachten van de brandweer, is de Sledbarrow al in gebruik, omdat de slee geschikt is voor individuele training en voor teamsporten. Het ontwerp van de Sledbarrow biedt een breed scala aan toepassingen in functionele atletische training. Naast sprint- en bounce-training zijn er talloze mogelijkheden voor een volledige lichaamstraining.
De eerste indruk
Op het eerste gezicht lijkt de sledbarrow erg stabiel. Zijn gewicht is ongeveer 12 kilogram. De sledbarrow wordt geleverd met twee handvatten en een touw. Er is ook een dvd met trainingsvideo's. De bevestigingsstangen hebben sterke bevestigingspunten en maken de bevestiging van uitrusting mogelijk, zoals trainingskabels of kettingen. Andere bevestigingsopties bevinden zich aan de voorzijde van het apparaat en aan de achterkant van de vloer van het voertuig. Het wiel is kogellager en gemaakt van dicht industrieel rubber. Maximaal drie Olympische schijven kunnen op de schuif worden geplaatst, terwijl aan de zijkant gemonteerde hulpstukken op de handgrepen ruimte bieden voor twee extra schijven per zijde. Quick-change pluggen werden gebruikt om de handgrepen te verwisselen.
De training
Samen met voormalig Duits kampioen Ju-Jutsu en functioneel trainingsexpert Markus Meier hebben we de fitnessapparatuur aan de tand gevoeld. Eén ding wordt ons meteen duidelijk: met een beetje creativiteit en trainingsijver kan de Sledbarrow worden gebruikt om bij uitstek functionele training te geven! Om echter het volledige scala aan oefeningen te doen dat de sledbarrow doet, heb je gewichtssnippers en ruimte nodig. De slee zelf is te licht voor oefeningen zoals deadlift of squat. En je hebt ruimte nodig voor de vele loopvarianten - of het nu gaat om lineaire sprints, zigzag-runs of zelfmoorden - alles is mogelijk met de sledbarrow.
Helaas is er één minpuntje: als je tijdens het hardlopen te veel in de bocht liegt, rem je onvrijwillig tegen het frame, omdat dit de grond raakt. Maar de Sledbarrow kan op elk oppervlak worden gebruikt. We hebben het binnen, in de sportschool en op het gazon getest - alle tests zijn geslaagd! Zelfs voor asfaltvloeren zijn er extra skids die kunnen worden gemonteerd. De training met de Sledbarrow was effectief, vermoeiend en gevarieerd. Om er een foto van te maken, hoef je alleen maar door de fotogalerij te kijken - en laat je inspireren voor je eigen training met de Sledbarrow! Als dat niet genoeg is, kijk dan omhoog. Daar vindt u alle trainingsvideo's en oefeningen die zijn uitgevoerd.
Onze conclusie
Er is geen discussie - de Sledbarrow is een effectieve en nuttige trainingsmachine. Voor individuen is de Sledbarrow alleen geschikt als ze al thuis Olympische weegschalen hebben - en een grote tuin moet ook geleden. Een ander punt is de prijs: 380 euro! Behoorlijk stijl! Voor atletiekcentra, sportscholen of teams die functionele training waarderen, is de Sledbarrow zeker een goede koop. Bij gebrek aan ruimte mogen ontbrekende gewichten en de hoge prijs geen al te grote problemen zijn. We zijn het erover eens: het idee achter Sledbarrow en de te trainen training is gunstig voor veel atleten. Voordat u een aankoop doet, moet u echter goed nadenken over hoe verstandig de aankoop voor u is.