Ski Goggles-test Het draait allemaal om de kleur van de lens!

Niet alleen moet het chique zijn en passen in de helm - de bril moet vooral een goed zicht bieden. True Fitness Blog heeft getest en toont hen de winnaars.

De eisen aan skibrillen zijn hoog. Wanneer de zon schijnt, moet het heldere licht worden gedempt, in diffuse weerscontouren en moeten de contrasten worden geïntensiveerd. Als alle skibrillen aan deze vereisten zouden voldoen, zouden er minder blessures zijn. Immers, 80 procent van alle ongevallen op de skipiste is te wijten aan slechte waarneming. Slecht zien bindt energie op de verkeerde plaats, omdat het lichaam al een groot deel van zijn energie nodig heeft om het toch te zien. Slechte skibrilbrillen zijn zo dodelijk.

Skibrillen en -kleuren

De getinte glazen skibril zijn niet in de eerste plaats een trendy grap. Bij slecht weer markeren organge-gekleurde brillen contrasten - belangrijk bij rijden in de sneeuw of weinig licht. Grijze filters maken het gemakkelijker om te zien in een fel licht. Blauwe verzwakkers verminderen het strooilicht dat kan optreden bij slecht zicht. Blauwe blokkers aan de andere kant, die de blauwe component volledig elimineren, worden niet aanbevolen, omdat ze het totaalbeeld belemmeren.

Oakley, JP Auclair Crowbar

Dit model is ook geschikt voor heldere lichtomstandigheden, de iridium-coating verbetert bovendien de contrasten. De lenzenvloeistofriem is bevestigd aan de zijarmen en past op alle helmen.
165 euro, www.oklay.com

Uvex, opstijgen

Een bril voor alle lichtomstandigheden - op een oranje basisplaat kan een donkere bevestigingsschijf worden bevestigd met behulp van minimagneten. Dit kan zelfs met een bevestigde bril worden gedaan.
139 euro,

Adidas, ID2 Pure

Met een frame met twee frames lost Adidas de vereiste op dat de bril in elke helm past en toch rond de ogen past. 100 procent UV-bescherming, verwisselbare lenzen.
Vanaf 169 euro,

IJver, Recon

De toekomst is nu - met de eerste GPS-bril. De ingebouwde GPS
records in real-time snelheid, hoogte, afgelegde afstand, temperatuur of hoogteverschil en maakt ze direct zichtbaar in de bril.
490 euro,