Scheerapparaattest De baard moet uitstaan

We hebben getest: de CoolTec van Braun moet de huid afkoelen tijdens het scheren en kalmeren ... Dat is het resultaat.

Is een scheerapparaat helemaal verkeerd of een alternatief voor nat scheren? Wat een overtuiging was of "Dus ik heb het overgenomen van mijn vader" vraag bij mannen, wordt nu opgehelderd door hightech. De jongleurs van het blad nemen de argumenten tegen het scheermes van de nieuwe generatie. Dankzij geluidsgolven, flexibele scheerkoppen, geïntegreerde emulsiedispensers, enz. Dreigt het laatste bastion omver te werpen: de grondigheid! Sinds de natte scheerbeurt tientallen jaren vooruit was. Maar het scheermes van vandaag laat zoveel technologie zien dat zelfs koppige traditionalisten erover zullen nadenken. We hebben de CoolTec van Braun nader bekeken - een scheerapparaat dat de huid kalmeert en kalmeert, zelfs tijdens het scheren. Of de CoolTec ook houdt wat het belooft in zijn toepassing, is getest door True Fitness-blogger Dennis Schmitt.

De CoolTec in de test
De nieuwkomer van Braun was twee weken in actie en Dennis is enthousiast: "De CoolTec is echt een revolutie. Zoals beloofd is de huidirritatie tot een minimum beperkt en heeft alleen een gladgeschoren gezicht achtergelaten. Als ik 's ochtends een fris, koud gevoel kreeg, werd ik meteen wakker. De geïntegreerde langharige trimmer is perfect voor de contouren van de Kotletten of de kinbaard. Gemakkelijk schoon te maken, niet te luid en met een consistent positief scheerresultaat, kan ik de CoolTec aanbevelen aan mannen met een minder gevoelige huid. "

De technologie van de CoolTec
Met één druk op de knop koelt een geïntegreerde aluminiumstrip tussen de scheerfolie af tot 6 graden, waardoor de huid warm blijft. De gedissipeerde warmte wordt naar de binnenkant van de CoolTec geleid en daar opgeslagen. Het beproefde SensoBlade-systeem zorgt voor een glad scheerresultaat. Omdat een conventioneel scheerapparaat tijdens het scheren snel opwarmt, is het goed voor de huidirritatie. Niet zo de CoolTec. Het verkoelt de huid onmiddellijk, wordt niet warm en geeft een aangenaam gevoel op de huid en een glad scheerpad.
CoolTec-scope en prijs
Voor € 179, 99, het nieuwe van Braun gepositioneerd in een prijssegment, waar andere scheerapparaten net beginnen. Deze standaardversie wordt geleverd met een praktische reistas, laadstation met kabel, reinigingsborstel en handleiding. Wie nog steeds een compleet reinigingsstation wil hebben, dat het vervelende schoonmaken met de hand redt, moet de toeslag van 40 € verwachten.
Braun CoolTec - de conclusie
De nieuwe wereld is super succesvol. Het idee om te koelen, zelfs tijdens het scheren, is heel goed geïmplementeerd en werkt probleemloos. De scheerprestaties van de CoolTec hoefden ook niet te wijken voor de technische focus. Het scheermes snijdt elk haar nauwkeurig. Met de langharige trimmer kunt u het goed stylen. En de volledige zeehond scheert zelfs en maakt schoon onder de douche. Een batterij tot een uur lang en een snellaadfunctie voor een snelle scheerbeurt zijn ook punten voor een aankoop. De belichaming van de CoolTec is echter het ontwerp. In blauw, zwart en metallic toont Braun zijn nieuwe, elegante maar toch klassieke kant. Gewoon cool.

conclusie

Optiek & verwerking (5/5)
Reiniging en station (4/5)
Volume en prestaties (4/5)
Huidcontact (5/5)
Grondigheid (5/5)
Waar voor je geld (5/5)
Eindscore (5/5)
Bron: Brown