Sneaker sportschoenen met geweldige extra's!

Dit seizoen brengen veel fabrikanten nieuwe sportschoenen met geweldige functies op de markt. True Fitness Blog test 7 sneakers met extra effect!

Goed gedempt - dat alleen sportschoenen en sneakers nu geen hit meer zijn. Moderne modellen zijn high-tech schoenen, meestal voor een speciale toepassing. Of het nu gaat om joggen, wandelen of regenereren. Moeilijk te zeggen: fitnessschoenen die nieuwe zoolconstructies gebruiken om de spieren daarnaast te trainen en slanker te zijn. De editors van True Fitness Blog hebben de meest innovatieve sneakers van dit nieuwe seizoen getest en laten je zeven schoenen zien die je overal gegarandeerd zullen houden!

Links: Fitmacher - New Balance WW 850
Beintuning: spiertraining bij elke draai
Inga Paulsen (Food Editor): "Ik hoef niet altijd de aandacht te trekken. Daarom is de Balance Balance-schoen van New Balance geschikt voor mij. In het begin ga je een beetje wiebelig, maar na een paar stappen besef je dat bijna alle spieren in het been gestresst worden door de zool. Dit traint niet alleen, het verhoogt ook het calorieverbruik - en ik jog in een hopelijk magere toekomst. "
Prijs: 80 euro
Rechts: Relax - K-Swiss Blade Light Recover
Na de training: glijd naar binnen en voel je goed
Susanne Rietfort (vrijwilliger): "Of het nu na een jog of een studioloop is: voor regeneratie is de Blade Light Recovery een comfortabel alternatief. In plaats van een vetersluiting geeft een riem over de wreef de nodige ondersteuning. Dit is om de terugkeer van het bloed en daarmee het herstel te versnellen, vergelijkbaar met een compressiekous. En dankzij de dikke gel-binnenzool kun je met zware benen lopen, zoals op wolk negen. "
Prijs: 70 euro

Endurance racer - Asics GT-2160
Soms is het de moeite waard om met de menigte te spelen
Gunnar Ebmeyer (reisredacteur): "Geen wonder dat de Asics 2000-serie al jaren de best verkochte hardloopschoen van Europa is. De Stable GT-2160-schoen is ook uitstekend gedempt en biedt geweldige ondersteuning in het hielgedeelte. Een nieuw kenmerk is de flex-inkeping van de schoffel tot de teen, wat de rolprestaties verder verbetert. Ik ben er zeker van dat het dit seizoen goed zal komen met de GT-2160. "
Prijs: 129, 95 Euro op Amazon.

Rechts: Muscle - Puma Body LS Nbk
Slank en sterk: mooie persoonlijke trainer voor de voeten
Heike Schönegge (sportredacteur): "Sportschoenen, die de spieren niet alleen tijdens de training, maar ook in het dagelijks leven activeren, zijn vaak erg onhandig. De fitnessschoen BodyTrain is echter een echte blikvanger. Net als bij vergelijkbare modellen, die ook zijn ontworpen om de spieren te stimuleren, wordt de zool aan de hiel iets naar boven getrokken. Deze opzettelijke instabiliteit gaat al extra trainen. "
Prijs: 100 euro
Links: Energizing - Reebock ZigBlaze
Meer kracht om te joggen door minder belasting van de benen
Christo Förster (Sportredacteur): "Vorig jaar presenteerde Reebok de innovatieve ZigTech-demping. De opvallende zoolconstructie absorbeert de belasting op de voetsteun en laat de geabsorbeerde energie vrij wanneer deze wordt afgestoten. De belasting van de beenspieren moet dus met maximaal 20 procent worden verminderd. Klinkt geweldig - en met de Premier ZigBlaze zijn er nu schoenen met deze demping. "
Prijs: 99, 95 Euro op Amazon.

Links: Lichtgewicht - Adidas Adizero F50
Als het weer sneller is ...
Tobias Hatje (Sports Department Manager): "Voor snelle trainingsritten en wedstrijden is de lichtgewicht coach Adizero F50 een goede metgezel. Ondanks het lage gewicht van slechts 240 gram, is het voldoende gedempt zelfs voor langere eenheden. De flexibele voorvoet zorgt voor een goed en direct contact met de grond, de hielkap geeft veel steun. En dankzij de gripzool heb ik de nodige grip, zelfs als het regent. "
Prijs: 115 euro

Rechts: Wanderbar - Jack Wolfskin Deviator

Echte fortstap: toerlaarzen met een goed klimaat
Achim Sam (Food Editor): "Wandelschoenen zijn vaak stevige brokken. Niet zo de alpine shoe Deviator. Dit is niet alleen comfortabel als een hardloopschoen, maar ook geventileerd door een geperforeerd leer - en toch waterdicht. Een nieuw ontwikkelde tong creëert een ventilatiekanaal op de wreef, waardoor de lucht naar buiten kan ontsnappen. Zelfs na een lange wandeling zal niemand hun neus over me heen blazen. '
Prijs: 199, 95 Euro