Runner's Gym-krachtpatser voor hardlopers

De eigen fitnessruimte voor onderweg: de Runner's Gym is een riem die alles biedt - een complete kabeltrainer voor de krachttraining na het joggen!

Een krachttraining is de perfecte aanvulling op looptraining. Maar wie heeft een lange halter tijdens het joggen? Remedy kan nu de Runner's Gym (69, 95 €) creëren. Draag tijdens het draven de Runner's Gym comfortabel als een heupgordel op de heup - en met slechts een paar klikken verandert de Runner's Gym in een tractiekabeltrainer met vier elastische latexbuizen. U kunt het aan elke boom, lantaarnpaal, bank op het park of zelfs thuis op de deurknop bevestigen. Maar is de Runner's Gym echt de langverwachte krachtpatser waar Joggers op gewacht heeft? True Fitness-blogredacteur Gunnar Ebmeyer onderging de Runner's Gym een ​​oefencontrole.

Runner's Gym - de riem

De elastische riem van Runner's Gym draagt ​​zeer comfortabel. Met ongeveer 730 gram is de Runner's Gym niet zwaar en ligt goed op de heup dankzij de comfortabele vulling. Naast de twee vakken voor de vier elastische koordjes inclusief handgrepen en voetriemen, heeft de Runner's Gym-riem ook plaats voor twee flessen van 175 ml en een mobiele telefoon en een sleutelvak. Klein nadeel: als u daadwerkelijk alle onderwerpen van de Runner's Gym gebruikt, zitten de bredere zakken voor de buizen precies op de flank - en kunnen de werking van de vloeistofarm belemmerd worden. Tip van True Fitness Blog: houd je waterflessen en zakje voor je mobiele telefoon thuis en plaats de riem van de Runner's Gym zo dat de twee overgebleven tassen meer in de buurt van de achterkant liggen. Dan is het gemakkelijker.

Runner's Gym - Vast

Om een ​​band te bevestigen, wordt deze eenvoudig rond de volgende boom gewikkeld en met een gesp vastgemaakt. Op het geïntegreerde oog bevestigt u nu de vier trekkabels met vier karabijnharken. De tijd die nodig is om de Runner's Gym op te zetten is behoorlijk beheersbaar: in minder dan vijf minuten heb je je sportschool ingericht. Hoewel de aluminium karabijnhaken en oogjes van de Runner's Gym zijn gemaakt in een lichtgewicht constructie, is dit logisch. Je wilt tenslotte geen gewichtsvest dragen tijdens het joggen. Hoe stabiel deze zijn, kan echter alleen worden beoordeeld na een langer gebruik.

Krachttraining - een beetje slap op de borst voor grote spieren

De vier trekkoorden van de Runner's Gym bieden veel variaties voor de training van praktisch alle spiergroepen. Ofwel staan, knielen of op de grond liggen. Je moet je echter concentreren op oefeningen om je buik- en rugspieren te versterken, evenals balansoefeningen. Omdat om de biceps te vormen of om de dijspieren te versterken, de weerstand van de trekkouwen soms niet voldoende is. Aan de positieve kant, als je dichter bij de fixatie van Runner's Gym-touwen komt of verder weg gaat, kun je de weerstand veranderen, net alsof je gewichten van een lange halterstang verwijdert of een beetje meer gewicht toevoegt.

Conclusie: goed doordacht en goed gedaan

De Runner's Gym is een zeer nuttige trainingspartner voor veel hardlopers. De ervaring leert immers dat veel joggers weten dat gewichttraining hen goed zal doen, maar dat bijna niemand er iets voor kan doen. Voor beginners is de weerstand meer dan voldoende. En de bediening is heel eenvoudig. Hier kunt u de Runner's Gym bestellen: klik