Permanente make-up Natuurlijk perfect verzonnen

Wenkbrauwen zoals die van Daniela Katzenberger? Niet de enige en lang niet het mooiste wat je kunt doen met permanente make-up. Editor Susanne heeft het getest.

In het oog van de toeschouwer : een delicate zwarte lijn benadrukt mijn bovenste en onderste ooglid gedurende een korte tijd. Nauwelijks zichtbaar, de zwarte kleur tussen mijn wimpers laat de wimpers erg dicht lijken zonder te douchen. Het beste van alles is dat ik kan wrijven, vegen en wassen zoveel als ik wil, en mijn make-up verandert niet. Omdat het duurzaam is, dus ongeveer een tot drie jaar duurzaam.

"Ben je gek?" Mijn vriendin belt via de telefoon. "Misschien een beetje", denk ik en bewonder mijn ogen in de spiegel. Uw gestelde vraag is het antwoord op de trotse toewijding aan mijn nieuwe permanente make-up in de ogen van het bedrijf Amiea. De gedachte aan pigmentvlekken prikkel ik snel opzij. Nu, slechts twee dagen later, is alles perfect!
Ogen gesloten en door: Dit motto geldt in de letterlijke betekenis van pigmentatie, omdat de oogleden gesloten blijven tijdens de behandeling. Ik ben blij omdat ik niet naar de naald hoef te kijken. Vóór de behandeling in de kapsalon door Udo Walz in Berlijn, tekent de pigmenter Ruta Bariagaber verschillende oogjes op de huid en bepalen we samen de optimale dikte, vorm en lengte. Vanwege de aard van de lijn kunt u de vorm van het oog eenvoudig wijzigen als u dat wilt. Gladde oogleden kunnen meer open lijken in de open en hangende hoek van het oog.
Indianen kennen geen pijn: aangezien de verdovingzalf voor het gevoelige oog voor veel meer onaangenaam is dan de naald van de pigmentatie zelf, probeert Ruta meestal zonder verdoving te doen. Maar als het te onaangenaam wordt, wordt de verzachtende zalf gebruikt. Omdat ik mezelf niet bijzonder gevoelig voor pijn zou willen noemen, wil ik opschieten zonder verdoving.
Laten we gaan : Ruta haalt mijn ooglid stevig tussen haar vingers. Dus ik kan het oog niet openen en ze kan niet wegglippen. Het apparaat begint te neuriën - eigenlijk best stil, want ik ben gewend om apparaten te tatoeëren. Een, twee, drie ... au! Dit fragmentarische probleem is absoluut ongemakkelijker dan andere delen die tot nu toe op mijn lichaam zijn bewerkt met een naald. Ik probeer kalm te ontspannen en te ademen. Dat werkt best goed. Ruta werkt snel en stil. Over het algemeen duurt de pigmentatie ongeveer drie kwartier en wanneer het gerommel van de naald stopt, ben ik zichtbaar opgelucht. Het feit dat het hele ding tijdens de behandeling herhaald wordt, vind ik nu beter nog niet. Na het prikken worden de oogleden gekoeld met koude wattenschijfjes om zwelling te verlichten. Na slechts een half uur - op het eerste gezicht in de spiegel - vergat ik opeens pijn.
Farbflash in de eerste dagen : ondanks Blinzelblick en gezwollen oogleden, kan ik me nauwelijks van de spiegel afwenden. Als een fijne Eyliner-lijn loopt de diepe zwarte lijn langs mijn bovenste en onderste ooglid. "Maak je geen zorgen, het resultaat zal niet zo intens blijven", legt Ruta uit, omdat ik een wimperlijncompressie had geselecteerd, namelijk alleen de inkleuring van de plekken tussen de individuele wimpers en geen decoratieve eyeliner. "Met de tweede behandeling kun je nog intenser worden", zegt Ruta grijnzend, omdat ze uit haar ervaring weet dat veel klanten wat meer willen, dus een fijne decoratieve eyeliner, die je ook op het eerste gezicht ziet.
Koeling en crèmes aan het begin : na pigmentatie stopte ik koude wattenschijfjes op mijn ogen en ontspande ik me. Dat is goed! Ik breng ook om de paar uur een wondcrème aan. Mijn ogen zijn niet zo opgezwollen als ik had verwacht - ook al heb ik eczeem en een extreem gevoelige huid. Meteen na pigmentatie kan ik mensen terughalen zonder aandacht te trekken. De ogen lijken slechts licht geïrriteerd, zoals bij hooikoorts. De volgende dag verdwijnt de zwelling en net op tijd voor het begin van de week, brengt de zwarte kleur mijn wimpers alleen discreet naar voren.

Zelfs in verleiding? Dat zou je moeten weten !
Permanente make-up (PMU): permanente make-up of contourmake-up, conturemake-up, PMU-make-up is de naam voor een permanente make-up, vergelijkbaar met een tatoeage, maar niet zo diep in de huid is gestoken. Met een microfijne naald wordt de kleur alleen in de bovenste lagen van de epidermis (opperhuid) geprikt. De cellen in deze lagen van de huid vernieuwen zichzelf constant. Daarom verdwijnt permanente make-up na ongeveer drie jaar. Wanneer het over contour of conture-make-up spreekt in plaats van permanente make-up, moedigen leveranciers vaak de zachte vorm en natuurlijke kleur van permanente make-up aan. Zorg er in ieder geval voor dat de schoonheidsspecialist die u hebt aangewezen, nieuwe apparatuur gebruikt die geschikt is voor wegwerpnaalden. Ze zijn belangrijk voor een hygiënische manier van werken.

Kleuren: vraag uw schoonheidsspecialiste met welke kleuren zij werkt. De kleuren moeten gemaakt zijn van mineralen, getest op allergie, mengbaar en dus individueel afstembaar op het huidtype. Ook vrij van carcinogene azokleurstoffen, conserveringsmiddelen en toxische zware metalen. Laat het certificaat de kleurcompatibiliteit en -kwaliteit weergeven. Oude of niet-geteste kleuren kunnen permanente roodheid en jeuk veroorzaken in het gebied met gepigmenteerde huid.
Prijzen: Ooglid boven- en onderooglid circa 600 euro, wenkbrauwen ca. 400-500 euro, liptoepassing vanaf ca. 400 euro, lipcontour met volle zonwering rond de 800 euro. Een professionele permanente make-up heeft zijn prijs. Laaggeprijsde aanbieders die met slash-prijzen verlokken, zijn geen alternatief met een strakke afhandeling. Ze werken vaak met slechte apparatuur en kleuren, hebben geen goede training en het resultaat is een ramp. Blijf weg!
Houdbaarheid: Hoe lang een pigmentatie duurt, hangt af van het individuele metabolisme, de gebruikte kleur, de zonneschijn, de leeftijd en andere factoren. Over het algemeen moet u na 1, 5-3 jaar de kleur vernieuwen.

Risico's: Zwelling en roodheid van het behandelde deel van de huid kunnen optreden tijdens en na de behandeling. Een gevoel van beklemming en kleine kneuzingen kunnen optreden, maar zijn niet direct een reden tot bezorgdheid. Een groter risico is permanente littekens of allergische huidreacties. Vooral als er geen wegwerpnaalden worden gebruikt, neemt het infectierisico toe. Esthetische risico's omvatten een onbevredigend resultaat: de kleuren kunnen te sterk of anders zijn dan verwacht. Wazige of ongepaste lijnen veranderen ook de algehele gelaatsuitdrukking. Te diepe of te hoge doordringende pigmenten vervagen ofwel te snel of blijven permanent zichtbaar.
Zo niet: bij mensen met infectieziekten (HIV, hepatitis) of diabetes, die anticoagulantia nemen (bijv. ASA, Macumar) en allergische personen hebben over het algemeen geen permanente make-up om gezondheidsredenen.

Permanente make-up experts erkennen: Permanente make-up wordt vaak aangeboden door schoonheidsspecialisten. Specialisten, meestal dermatologen of specialisten in plastische chirurgie, ook pigment op medisch gebied. Het grote probleem: er zijn nauwelijks kwaliteitsstandaarden op het gebied van technologie, kleuren en training. De perfecte toepassing van permanente make-up vereist echter professionele training. Ze hebben dubieuze aanbieders van advertenties en internetfora vaak niet. Zoek naar aanbieders met een gecertificeerd trainingssysteem en de jarenlange ervaring van schoonheidsspecialisten. Ken niemand die al gepigmenteerd is en kan een persoonlijk advies geven, doe onderzoek op internet en maak een afspraak voor een consult in de studio's die positief beoordeeld zijn. Maak gebruik van het gesprek en krijg uitgebreid advies. Informeer naar het type en de kwaliteit van de gebruikte verf en apparatuur en natuurlijk de training en ervaring van de schoonheidsspecialist. Krijg een indruk van de hygiëne en netheid in de studio en laat uzelf foto's van het vorige werk zien.