Surf skate plezier op de rol!

Surfen op straat zonder water en golven? Surf Skate maakt het mogelijk - True Fitness Blog heeft het roadworthy nieuwe board voor je uitgeprobeerd.

Tony Hawk en Shaun White zijn niet langer de enige trendsetters in het skateboarden. Omdat het klassieke bord op vier wielen niet langer alleen geschikt is voor stunts en trucs, is het een trendy vervoermiddel geworden.
Lange tijd zijn de longboards "in" geweest: lange boards met dikkere banden. Je kunt ze vaker in de stad zien, hoewel rijden op de openbare weg in een grijs gebied van de wegcode valt.

Surf Skate: het longboard is goed in de stad gemaakt

Het longboard is nu geoptimaliseerd door Amerikaanse surfers. Het nieuwe surfskateboard is ontworpen om het gevoel te geven op een golf te rijden - niet alleen op het water, maar ook op de weg. Is dat echt zo? True Fitness Blog heeft Surf Skate net geprobeerd voor jou!

Wankele 360 ​​graden bochten

Het is niet eenvoudig om met het nieuwe board te rijden. Alleen al het opstaan ​​op het wiebelige bord veroorzaakt me moeilijkheden. Omdat de voorbanden 360 graden draaien in de horizontale richting van de surf skate en 180 graden in de verticaal. Dat is precies wat de uitdaging voor de coördinatie en het nieuwe rijplezier vormt. Vanwege de extreme manoeuvreerbaarheid van de voorbanden moet je gevoelig bewegen en balanceren zoals op een surfplank.

Rijden moet worden geoefend

Oké, rechtervoet op het bord, eenmaal duiken, en klaar! Dat dacht ik tenminste. Maar zodra ik de tweede voet op het bord probeer te zetten, ben ik bijna niet in staat mijn evenwicht te bewaren - zo wankel is de vooras op de surfskate. Om te voorkomen dat het board gaat rollen, probeer ik het op een vlak stuk weiland met droge oefeningen om een ​​idee te krijgen van de hoeveelheid beweging. Ga op je knieën zitten, verplaats je gewicht naar voren en naar achteren - daarna voel je je beter op het bord.
Surf Skate: eerste rijervaring
Dit wordt gevolgd door nog meer zeer wankele wegtesten, de valpartijen vallen dankzij de snelle reactie, maar met smet aangetaste knieën die ik gelukkig kan vermijden. Geleidelijk aan ontwikkel ik echter een eerste gevoel voor het bord en kan wat snelheid absorberen door middel van heupdraaiende bewegingen. Uiteindelijk, na in totaal vijf uur oefenen op drie dagen, rij ik eigenlijk slalom door enkele bolders en slaagde ik in een aantal bochten van 360 graden - casual cruising wil gewoon geoefend worden. Van de rijvaardigheid van de Amerikaanse surfers, natuurlijk, ben ik nog steeds ver weg. Laat je inspireren door de video's van de professionals op internet (trefwoord: surfskate) en bewonder de stunts en trucs die ze op de surfplank uitvoeren.

conclusie
Met wat skateboarden of longboarding-ervaring, kun je gemakkelijk 360 graden bochten maken op het surfskateboard. Als transportmiddel Surf Skate is het minder geschikt. Het bord is beschikbaar in twee edities voor 186 € en 200 €. Meer informatie is te vinden op: www.surfskate.com

True Fitness Blog op Facebook

Ontvang regelmatig spannend en vermakelijk nieuws over sport, fitness, eten en levensstijl - klik gewoon op www.facebook.com/fitforfun.de en wees altijd de beste!