Tchibo-peper en zoutmolen Getest: pepermolen

Lange tijd is er meer dan koffie verkocht in Tchibo. Er is praktisch alles voor een lage prijs. Maar is de kwaliteit goed? We testen de pepermolen uit het huidige bereik.

Vers gemalen peper smaakt veel beter dan voorgemalen peper. Hij ontwikkelt zijn aroma zodra hij op het voedsel wordt gesprenkeld. Met voorgemalen aroma zijn de frisse, etherische geuren al lang verdwenen wanneer de peper wordt gebruikt.

Huidige Tchibo-aanbieding

In het huidige aanbod (geldig van 4, 8 tot ongeveer midden september) heeft Tchibo een peper- of zoutmolen in het assortiment. De molen wordt aangeboden in de productwereld "Provence" samen met diverse andere decoratieve en keukenartikelen. Met een prijs van 8, 99 euro is het erg goedkoop. Nadat we de molen voor u hebben geïnspecteerd en hebben gecontroleerd wat deze kan doen.

Beproefd en getest: de molen in de keukentest

Positief is dat de buitenverpakking geen plastic nodig heeft. De molen staat op papier in een eenvoudige kartonnen doos. Het hout is zacht en zacht in de hand. Het ontwerp is eenvoudig en overzichtelijk. Je zou het een "fatsoenlijke landhuisstijl" kunnen noemen. De bediening is supereenvoudig: verwijder het deksel, voeg peper (of zout) toe en pas de maalgraad aan. De vulling is niet erg gemakkelijk, omdat de peperkorrels net boven de centrale spar passen. Zout is beter. Nu voor malen: de molen is iets te gemakkelijk in de hand, de vulkamer is vrij klein (dus je moet vaak bijvullen), het maalresultaat is netjes. De volgens de fabrikant hoogwaardige keramische molen is vrij klein. Dit leidt tot een niet zo gruizige Mahlgefühl. Peperkorrels zijn nogal volbladig van de molen in plaats van korrelig. Desondanks een goed functionerende, eenvoudig te gebruiken "beginnersmolen".

Pepermolen van Tchibo

• Keramische molen

• Geschikt voor peper of zout

• Freeness is traploos instelbaar

internet:

Conclusie: Pro: goedkoop, goed gevormd, gemakkelijk te gebruiken
Contra: kleine molen, kleine vulcontainer