TRX Suspension Trainer Stacaravan gym

Met meer dan 300 oefeningen lijkt de TRX Suspension Trainer perfect om te trainen in je eigen woonkamer. Onze True Fitness-editor voor blogfoto's heeft de Multi-Trainer getest.

Een fitnessapparaat voor alle spiergroepen - dat is wat de TRX Suspension Trainer belooft. De full-body trainer biedt meer dan 300 oefeningen om kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen te verbeteren. De TRX Suspension Trainer weegt slechts ongeveer 800 gram en past gemakkelijk in uw bagage. De banden van de TRX Suspension Trainer zijn bevestigd aan een boom of lantaarnpaal met een anker aan de deur of in het park. Foto-editor Klas Neidhardt heeft de TRX Suspension Trainer getest voor True Fitness Blog. Zijn algemene oordeel: "Een flexibele trainingspartner, die ook een uitdagende training voor thuis mogelijk maakt - en alleen met uw eigen lichaamsgewicht."

TRX Suspension Trainer: Licht, klein - goed

Het grootste voordeel van de TRX Suspension Trainer is dat je geen zware dumbbells nodig hebt. "Met alleen de riemen om te bevestigen, is de TRX Suspension Trainer extreem klein en lichtgewicht", zegt onze tester. "Je kunt het niet alleen thuis, maar ook buitenshuis gebruiken en zelfs trainen terwijl je in het hotel reist." Bovendien zijn de oefeningen zeer effectief. Als gevolg hiervan duurt de basistraining die wordt uitgevoerd op een bijgevoegde Engelstalige dvd slechts ongeveer een half uur. Maar het heeft op zichzelf. Onze testpersoon: "Bij de uitvoering van de oefeningen wordt u niet rigide begeleid zoals bij fitnessapparaten. Als gevolg hiervan worden ook de omliggende spieren aangepakt. "Net als bij de training met vrij gewicht traint de TRX Suspension Trainer verschillende spiergroepen bij elke oefening.

Voor beginners behoorlijk veeleisend

Klein nadeel echter: hoewel de oefeningen worden getoond met een lichte en een zware variant, is er nauwelijks tijd om beginners bewust te maken van gevaren. "Beginners hebben eigenlijk een trainer aan hun zijde nodig om stress en blessures te voorkomen", aldus Klas Neidhardt. Hoewel er nu veel personal trainers zijn die zich hebben gespecialiseerd in de training met de TRX Suspension Trainer (zie kader), is het ook niet erg goedkoop. De TRX Suspension Trainer heeft immers al een trotse prijs van € 239. Bovendien is de bevestiging aan de deur eigenlijk slechts een noodgeval: "Om de volledige training uit te voeren, moet je een duurzaam plafond hebben om een ​​sterke haak te bevestigen, " zei onze tester.

conclusie

Ondanks kleine zwakheden, is de TRX Suspension Trainer een geweldig alternatief voor training in uw eigen huis. Vanwege de grote trainingsaanbieding zal de training niet saai zijn en zult u snel vooruitgaan.

De multitrainer voor thuis

De TRX Suspension Trainer inclusief deurconsole en workout-dvd kost 239 euro. Daarnaast nog veel meer workout-dvd's voor verschillende sporten (bijv. Golf, Team Sport) maar ook algemene programma's (bijv. Back, bootcamp) voor 39 euro beschikbaar. Alle informatie bij Transatlantic Fitness.